Havada tehlikeli yaklaşım! J-11 savaş uçağı ile ABD’ye ait RC-135 uçağı…

Havada-tehlikeli-yaklaşım!

Çin jeti ABD askeri uçağının 20 fit yakınına kadar geldi.

ABD ordusu perşembe günü yaptığı açıklamada, bir Çin askeri uçağının ABD hava kuvvetlerine ait bir uçağın 20 feet (6 metre) yakınına kadar geldiğini ve geçen hafta Güney Çin Denizi üzerindeki uluslararası hava sahasında çarpışmayı önlemek için kaçınma manevraları yapmak zorunda kaldığını açıkladı.

Bu yakın karşılaşma, ABD’nin son zamanlarda Çin askeri uçaklarının giderek artan tehlikeli davranışları olarak adlandırdığı eğilimi takip etti.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Çin Donanmasına ait bir J-11 savaş uçağı ile ABD hava kuvvetlerine ait bir RC-135 uçağının karıştığı olayın 21 Aralık’ta meydana geldiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Kasım ayında Çinli mevkidaşı ile yaptığı bir görüşmede kriz iletişiminin geliştirilmesi ihtiyacını dile getirmiş ve Çin askeri uçaklarının tehlikeli davranışlarına dikkat çekmişti.

Avustralya Savunma Bakanlığı haziran ayında yaptığı açıklamada bir Çin savaş uçağının mayıs ayında Güney Çin Denizi bölgesinde bir Avustralya askeri gözetleme uçağına tehlikeli bir şekilde yaklaştığını ifade etti.

©AirlineHaber

Exit mobile version