Havada Dehşet Saçan Uçak İçin İlk Dava Açıldı

17 Nisan Tarihinde, Southwest Airlines’a ait Boeing 737-700 uçağının motorunda gerçekleşen patlama sonrası uçak Philadelphia kentine acil iniş yapmıştı. Uçağın bir penceresi, kanatları ve gövdesinin hasar gördüğü patlamanın ardından kontrol kulesi kayıtlarında, pilotlardan birinin “gövde delindi ve bir kişi dışarı çekildi. Bizi tıbbi müdahale ekipleri karşılayabilir mi?” dediği duyulmuştu.
Yaşanan olaylar sonrasında, bir yolcu dava açtı.
Lilia Chavez, paramparça olmuş pencerenin 3 sıra arkasında oturduğunu  ve pencereden çekilen yolcuyu gördüğünü söyledi.
Chavez, Perşembe günü Philadelphia’daki federal mahkemeye yaptığı şikayette, travma sonrası stres bozukluğu, aşırı heyecan ve kaygı da dahil olmak üzere psikolojik rahatsızlıklardan muzdarip olduğunu iddia ediyor. Havayolunun dikkatsizlik ve suistimali için telafi edici cezai tazminat  talep ediyor.
Havayolu geçtiğimiz hafta  yolculara 5.000 $ çek ve 1000 dolarlık seyahat kuponu verdiğini söylemişti.
Chavez’in davası aynı zamanda General Electric Co.’nun uçak motorunu imal eden Fransız Safran SA’sı arasındaki ortak girişim olan CFM International’ı da kapsıyor.
Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulu, bir fan palinin neden gevşek kaldığını, CFM motorunu ve bir kanattaki çekim parçalarını ve Boeing Co. 737-700’ün gövdesini neden parçalandığını belirlemeye çalışıyor. Federal müfettişler, bıçağın patladığı metal yorgunluğu belirtileri buldular.
Southwest,  dava hakkında yorumda bulunamayacağını bildirdi.
Taşıyıcı, bir e-postada yaptığı açıklamada, araştırmaların iNTSB ile birlikte devam ettiğini bildirdi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ southwest flight 650x400 71524120912

Exit mobile version