HAVADA CAN PAZARI…

Air Astana’nın Embraer 190 tip uçağı havada uçuş kumandalarını kaybetti
11 Kasım 2018 günü sertifikalı bir bakım kuruluşundan C bakım görmüş uçak, içinde 3 pilot ve 3 teknisyen ile birlikte yolcusuz olarak ferry Flight uçuş yaparak, Astana’ya gitmek üzere havalanmış.
C bakımdan henüz yeni çıkmış uçak bir anda uçuş kumandalarını kaybetmiş ve krokide görüldüğü üzere kontrolsüz hareketler yapmaya başlamış.
Portekiz Publico gazetesinin haberine göre; ekip denize iniş yapma kararı almış. 2 adet askeri jet F-16 escort yardımı ile Beja havalimanına yönlendirilmiş.
Air Astana’nın ilk incelemesine göre, kötü hava koşullarında önemli derecede bir roll-axis problemi yaşamışlar ve bir şekilde uçağa kumanda ederek Beja havalimanına üçüncü denemede salimen inebilmeyi başarmışlardır..
Uçaktaki teknisyenlerden bir tanesi aşırı heyecandan kalp sıkıntısı yaşamış ve inişten sonra acilen hastaneye kaldırılmıştır.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ KC1388
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Exit mobile version