Havada bayram rekabeti İndirim kampanyaları başladı!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala havayollarının bayram mesaisi başladı. Binlerce yerli turistin bayram planı dolayısıyla şirketler iç ve dış hat uçuşlarında indirim kampanyası başlattı.

Kurban Bayramı’na yaklaşık bir ay kala havayollarının cazip kampanyaları da hız kazandı. Bayram tatili dolayısıyla yolcuların büyük çoğunluğunun tercihinin yine havayolu olması beklenirken, binlerce yerli turist yurtiçi ve yurtdışına gitme planları yapıyor.
Turizmde bu yıl yaşanan kötü gidişatın olumsuz etkilenen havayolları tatil süresince yaşanacak yoğunluğu en iyi şekilde değerlendirmek ve uçaklarını tamamen doldurmak için uygun fiyatlarla yolcu çekmeye çalışıyor. THY ve Pegasus Havayolları, Kurban Bayramı tatiline çok kısa bir süre kala promosyonlarını açıklamaya başladı. Pegasus Havayolları iç hat uçuşlarında fiyatların 29.99 TL’den, yurtdışı uçuşlarının ise 39.99 TL’den başladığını duyururken, dünyanın hemen hemen her yerine seferleri olan Türk Hava Yolları (THY) iç ve dış hat uçuşlarında indirime gitti.
Geçmiş yıllarda hemen hemen tüm yolculuklarda ilk alternatif olarak kullanılan otobüsler artık eskisi kadar tercih edilmiyor. Otobüslerin yerine daha hızlı, daha güvenilir ve daha konforlu olan uçaklar tercih ediliyor. Geçmişte ciddi rakamlarla satışa sunulan uçak biletleri artık günümüzde her keseye uygun bir hal aldı. 2016 yılında ise bu düşüş devam etti. Günümüzde teknoloji oldukça yaygınlaştı ve artık işlemler İnternet üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Uzmanlar, online bilet satın alırken çok dikkat edilmesini, biletin havayolu şirketinin kendi web sitesinden alınması halinde ekstra komisyon ödenmeyeceğinin altını çiziyor
Exit mobile version