Havacılık Meraklısı Minikler Bu Etkinlikte Buluştu.

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Yaşasın Havacılık, Yaşasın Bilim’ adlı etkinlikte havacılık meraklısı minikler, kendilerine has hava araçlarını tasarladılar.

Eskişehir – Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Yaşasın Havacılık, Yaşasın Bilim’ adlı etkinlikte havacılık meraklısı minikler, kendilerine has hava araçlarını tasarladılar.
‘Havacılık kenti Eskişehir’e yaraşır bir Havacılık Parkı nasıl oluşturulur’ sorusu ile yola çıkan Anadolu Üniversitesi, Dünya Sivil Havacılık Günü’nün kutlandığı haftada sadece çocukları değil, havacılık tutkusunu içinde taşıyan tüm Eskişehirlileri ağırlamaya devam ediyor. 9-10 Aralık tarihlerinde Espark Alışveriş Merkezinde düzenlenen etkinlikte, çocuklar için tasarım atölyesinin yanı sıra, her yaştan katılımcılar için, uçakların nasıl uçtuğunun anlatıldığı sunumlar yapıldı. Basit ev aletlerinin ve geri dönüşüm malzemelerinin kullanılarak hava araçlarının tasarlandığı etkinlikte ayrıca havacılığın önemli isimleri Nuri Demirağ ve Selahattin Reşit Alan da anıldı.
“7’den 77’ye herkese havacılığı sevdirmeyi amaçlıyoruz”
Etkinlikle ilgili bilgi veren Anadolu Üniversitesi Havacılık Parlı Müdürü Doç. Dr. Ender Gerede, “Biz, Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı olarak misyonumuz çocuklara havacılık temalı bilim iletişimi gerçekleştirmek. Espark AVM’de oldukça kalabalık bir yer. Biz de dedik ki bu sefer onların ayağına biz gidelim. Burada çocuklarımıza bir takım etkinlikler yaptırıyoruz. Burada, ‘Yaşasın Havacılık, Yaşasın Bilim’ adını verdiğimiz iki etkinlik düzenliyoruz. Bir tanesinde, Selahattin Reşit Alan ki kendisini yıllar sonra anmayı üniversitemiz olarak borç bildiğimiz önemli bir havacılık şahsiyeti. Onun adını verdiğimiz tasarım atölyesinde çocuklar basit ev aletleri ve geri dönüşüm malzemeleri ile hava aracı tasarlıyorlar. Yine bizim tasarlayıp imal ettiğimiz rüzgar tünelinde de aerodinamiği bilen arkadaşlarımızın eşliğinde bunu deniyorlar. Böylece geri bildirim alıp, projelerini geliştiriyorlar. Bir diğer etkinliğimizde de Nuri Demirağ Gök Okulu adını verdiğimiz etkinlikte de, onu da minnetle anıyoruz, ‘uçaklar nasıl uçar?’ sorusunu basit bir dille buradakilere sunmak için geldik. Sabahtan beri de gerçekten çok büyük bir ilgi ile karşı karşıyayız. Doğru şeyler yaptığımızı düşündüğümüz için de son derece mutluyuz. Anadolu Üniversitesi sadece yükseköğretim konusunda değil, toplumla kucaklaşmayı, topluma da bilgiler sunmayı kendisine misyon edinmiş durumda. 7’den 77’ye herkese havacılığı sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Çocuklarıyla birlikte uçak ve hava aracı yapan ebeveynler ise, son derece faydalı bir etkinliğe katıldıklarını, çocuklarıyla birlikte kendilerinin de bir şeyler öğrendiklerini dile getirdi. (Haberler)

Exit mobile version