Havacılar yaşadıkları gerçekleri paylaşıyorlar.

Havacılar yaşadıkları gerçekleri paylaşıyorlar.
Reddit, aylık yüz milyonları bulan ziyaretçi sayısı, her gün yerine bir yenisi eklenen ve kullanıcılarına katkı sunan tartışmaları, bu tartışmaların editörler tarafından kontrol altına alınması gibi kontrol mekanizmalarıyla kullanıcılarına hizmet sunan bir komünite sitesi.
Ticari havayolu ekipleri üzücü deneyimlerini artık Reddit’de paylaşıyorlar. Anonim kullanıcılar uçuşun ortasında neler olduğunu ve yaşadıkları korkutucu her şeyi açıklıyorlar.
Pilotlar ve diğer uçuş ekipleri uçakların hikayelerini ve insanları yerlerinden fırlatan türbülansları anlatıyor. Bir yolcu ölüyor veya kokpit ön camı çatlıyor, yolcuların ruhu bile duymuyor.
Adını Reddit’de “skybunny1500” olarak tanıtan kabin memuru; bir yolcu öldüğünde görev başındaydı. Uçak zorunlu iniş yaptı. Adam yalnız seyahat ediyordu ve ekip üzerini bir battaniye ile örtüverdi. Yazdıklarına bakılırsa; onlara yardım eden doktordan başka hiç kimse olayı bilmedi. Yanında oturanlar sırayla kaldırıldı, doktor yardıma geldi ve uçuşun sonuna kadar orada kaldı. Yolcular sadece uçakta bir hasta olduğunu biliyorlar ki, bu da uçuşta bir doktor olup olmadığını öğrenmek için yapılan anonstan kaynaklanıyor.
Uçak indikten sonra bile hastanın ölü olarak uçaktan indiği bilinmiyor. Pilot olduğunu iddia eden bir Reddit kullanıcısı TRex_N_Truex lakaplının bildirdiğine göre; kokpit camı binlerce parçaya bölündüğünde bir panik yaşandı, sanki birisi pilot mahallinde silah kullanmış gibi bir ses duyulmuştu. Hemen divert ettiler. İndikten sonra kendilerine sağlam bir uçak gönderilmesi için beklemeğe başladılar. Her şey gözünüzün önünde aniden gerçekleşiyor. Unutulması kolay değil. TGMcGonigle adlı kullanıcı McDonnell Douglas DC-9’da 2 ci pilot. Korkunç bir türbülansta düşme tehlikesi ile karşılaşmışlar. Ölüyü bile uyandıracak türden. Kumandalar kaptanda ve alçalmaya geçmişler. Sağa dönüş gerekli iken sola yuvarlanmaya başlamışlar. Uçağı yan yatırarak döndürürken, burun düşmeye başlamış. “Cehennem gibiydi” diyor. Tamo sırada bir daha hiçbir pilottan duymadığı o kelimeyi işitmiş “yardım edin”. Birden her şeyin normale döndüğünü söylüyor pilot ve inişe geçmişler.
Hava Trafik Kontolörleri stres dolu anlarını tartışmaya ve paylaşmaya başladılar. Anlatılanlara göre; uçak radyo iletişimini ve frekansı kaybetmeden önce doğuya uçuyordu ama doğru irtifada değildi. Oirtifada seyreden düzine ile uçak var. Pilot kendi başına bir yükseklik seçmiş, almış başını gidiyor.
Başka bir uçuşta; uçak Kanada Calgary’den Alberta’ya giderken; tekerlek koymaya saniyeler kala aniden yükselip irtifa aldı. Sonra da pilot hoperlordan “arkadaşlar üzgünüm” dedi. Tam inişe hazırlandıklarında, başka bir uçak pist üzerinde dönmüş. Yaklaşık 15 dakika sonra geri dönüp inmişler.
Kar fırtınasında uçmak ekipler ve yolcular için için sinir bozucu bir deneyim. 1 Saat Şikago pistinde kanatların alkolle temizlenmesini beklemek sonra da delice türbülanslar. İnişte pistte kayıp dönmek. İçerdekiler lunaparktaki hız trenindeymiş gibi bir hisse kapılıyorlar.
 
https://www.youtube.com/watch?v=LLUskbDAGgw
 

Exit mobile version