Havaalanında Geyik Koruma Merkezi Açıldı

Florida Keys Havaalanı’ndaki yeni bir gümrük bürosu, nesli tükenmekte olan geyikleri koruma altına alarak parazit istilasını durdurma çabalarına başladı. Etle beslenen kurt sineği larvalarının (screwworms) geyiklere zarar vererek ölümlerine neden olduğu, Florida Keys Marathon Uluslararası Havaalanı’ndaki ABD Gümrük ve Sınır Koruma tarafından açıklandı.
Havaalanı, yayılma olaylarını durdurmak için bir komuta merkezi haline geldi ve kısa süre önce açıldı.
Bu çabalar, radyasyonla sterilize edilen milyonlarca erkek sinek larva salınımını engelliyor ve popülasyonu bastırmaya yardımcı oluyor.
Haftada iki kez, iki uçuşla ışınlama uygulanıyor.
Florida Keys Havaalanı; ABD Donanması tarafından 1940’larda inşa edilmiş. Deniz Kuvvetleri İstasyonu Key West’e yardımcı bir havaalanı.
II. Dünya Savaşı’nın sonunda askeri tesis olarak devre dışı bırakılarak Sivil havaalanı olarak kullanılmak üzere Monroe County bölgesine tahsis edildi. 1960’lı yıllarda pervaneli uçaklar burada hizmet vermeğe başladı.
Çevresi orman olan havaalanı uzun yıllar kullanım dışı kaldı. 20 Haziran 2016’ya gelindiğinde, ABD Gümrük ve Göçmenlik Dairesi Florida Keys Marathon Uluslararası Havalimanı’nda çalışmaya başladı.

Exit mobile version