Hava Trafik Kontrolörüne Mobbing İddiası

Hava Trafik Kontrolörüne Mobbing İddiası

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen resmi bir yazıyla, yaklaşık iki yıldır İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Genel Başkan Yardımcısı Rabia Demir Karabaş’ın görev yerinin değiştirilmesi, sendika ve kamuoyunda büyük tepki yarattı.

Görevlendirme Değişikliği ve Tepkiler

Eş durumu mazereti nedeniyle İzmir’de görev yapan Karabaş’ın, eski görev yerine dönmesi tebliğ edildi. Bu karar, hukuki ve fiili bir sebep olmaksızın alındığı gerekçesiyle sendika tarafından mobbing olarak nitelendirildi. Yetkililerin, kamuoyuna yönelik olarak “İAÇ diye bir faaliyet yürütülüyor, etkisi yok, yaparlarsa yapsınlar” şeklindeki açıklamalarına rağmen, bu tür bir uygulama yaparak çalışanı eşinden ve küçük çocuklarından ayırması büyük tepki çekti.

Sendika Yönetiminden Açıklamalar

Sendika yönetimi, bu kararın, çalışanları yıldırmak amacıyla alınmış bir mobbing faaliyeti olduğunu belirtti. “Bu zorba yönetim anlayışı, kişiler üzerinden baskı uygulayarak idari yetkilerin kötüye kullanılmasına hizmet etmektedir. Bu tür adımlar, hava trafik kontrolörlerimizi daha da kenetlemekten başka bir sonuca ulaşamayacaktır” denildi.

Sendika, bu haksız uygulamaya karşı yargı yoluna başvurulacağını ve 21 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılan İAÇ faaliyetinin devam edeceğini duyurdu. Ayrıca, baskı ve mobbing politikasının sürdürülmesi halinde daha ileri seviyede sendikal enstrümanların kullanılacağı belirtildi.

Sendikal Hakların Korunması

Sendika, sendikal hakların Anayasal, yasal ve yargısal koruma altında olduğunun altını çizdi. Genel Başkan Yardımcısına yönelik mobbing faaliyetinin yargıya taşınacağını ve üyelerine karşı baskıların devam etmesi halinde daha sert tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Kamuoyuna Çağrı

Sendika, üyelerine ve kamuoyuna yaptığı duyuruda, yaşanan bu olumsuz durumu paylaştı ve yetkililerin bu tür baskılara son vermesi çağrısında bulundu. “Baskı ve mobbing yöntemleri hiçbir çalışanı yıldıramaz. Sendikal hakların korunması için mücadelemiz devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Rabia Demir Karabaş’ın görevlendirme değişikliği, sendika ve çalışanlar arasında büyük bir dayanışma ve kararlılık yaratmış durumda.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GRjnvPEXcAAZUVb

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GRjnvPGX0AA3xRySon Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GRjnvP8bkAAi3Xu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. 3 ay önce

    Sabiha Gökçende hizmet veren AIM ve ATSEP çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatı verilmiyor. Personel mağdur.

2 Yorum

  1. 3 ay önce

    Başka bir yol bulun
    Millettin hakkına neden giriyorsunuz

    Cevapla
  2. 3 ay önce

    Sabiha Gökçende hizmet veren AIM ve ATSEP çalışanlarının hakkı olan havacılık tazminatı verilmiyor. Personel mağdur.