Hava Trafik Kontrolörleri Özlük Hakları İçin Eylemde: İnisiyatif Eksikliği Uçuşları Aksatıyor

Hava Trafik Kontrolörleri Özlük Hakları İçin Eylemde: İnisiyatif Eksikliği Uçuşları Aksatıyor

Hava trafik kontrolörlerimiz, 7-17 Haziran 2024 tarihleri arasında inisiyatif almadan çalışma faaliyetini başarıyla gerçekleştirdi. Bu dönemde, hava trafiğinin yoğun olduğu zamanlarda yaşanabilecek olası gecikmeler, kontrolörlerimizin ilave sorumluluklarıyla asgari düzeyde tutuldu.

EUROCONTROL Verileri Durumu Özetliyor

EUROCONTROL verilerine göre, inisiyatif alınmayan günlerde kalkış ve varışların zamanında gerçekleşme oranlarında %50’ye varan düşüşler yaşandı. Bu durum, kontrolörlerin katkılarının ne kadar kritik olduğunu somut olarak gösterdi.

Emeklerinin Karşılığını Alamayan Kontrolörler

Hava trafik kontrolörlerimiz, yıllardır gösterdikleri çabalar ve sektörde kırdıkları rekorlarla takdir edilse de, hak ettikleri özlük haklarını alamadılar. “İnisiyatif almadan çalışma” olarak adlandırılan bu faaliyet, aslında kontrolörlerin görev tanımlarının ötesinde gösterdikleri özverinin karşılık bulmamasından kaynaklanmaktadır.

Avrupa Ortalamasının Üzerinde Verimlilik

Avrupa ortalamasının üzerinde verimlilikle çalışan hava trafik kontrolörlerimizin talepleri, kolayca çözümlenebilecek ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak nitelikte olmasına rağmen, “iş barışı” ve “herkes aynı zincirin halkası” gibi popülist yaklaşımlarla görmezden gelinmektedir. Bu durum, kontrolörlerin sistematik olarak mağdur edilmesine yol açmaktadır.

Yeni Eylem Planı: 20-30 Haziran 2024

Haklı taleplerimiz konusunda farkındalık yaratmak ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda adımlar atılmasını sağlamak amacıyla, Sendika Yönetim Kurulumuz 20-30 Haziran 2024 tarihleri arasında yeni bir inisiyatif almadan çalışma faaliyeti (İAÇ) gerçekleştirme kararı almıştır. Bu faaliyet, meşru taleplerimiz hayata geçirilene kadar kararlılıkla sürdürülecektir.

Geçen Yılın Eylemi ve Verilen Sözler

Geçtiğimiz yıl icra edilen İAÇ sürecinin ardından, seçim öncesi ve sonrası çözülmesi vaat edilen özlük haklarına ilişkin sorunların hala çözülmemesi, bugün yaşanan sorunların temel nedenidir. Meşru taleplerimizin karşılanması adına tüm sektör paydaşlarını acil olarak gerekli adımları atmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna Duyuru

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. Haklı taleplerimizin karşılanması ve ülkemizin çıkarlarının korunması adına, tüm sektör paydaşlarının bu sürece destek vermesini bekliyoruz.

Exit mobile version