Hava trafiği verileri havacılık hisselerini nasıl etkiler?

THYAO (AL, Hedef Fiyat: TL 18.34) PGSUS (AL, Hedef Fiyat: TL 119.70) TAVHL (Gözden geçiriliyor)   Devlet Hava Meydanları…
THYAO (AL, Hedef Fiyat: TL 18.34)
PGSUS (AL, Hedef Fiyat: TL 119.70)
TAVHL (Gözden geçiriliyor)
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Ağustos 2019’da zayıf yurt içi yolcu sayısına rağmen ılıman artış gösteren yolcu rakamları açıkladı.  Zayıf yurtiçi yolcu talebine karşı, toplam yolcu trafiği, bir önceki yıla göre %1 artarak 23.2 milyon seviyesine yükseldi (Temmuz ayında yıllık bazda %3 düşüş vardı.)
Yurt içi yolcular yıllık bazda %14 azalarak 9.1 milyona, uluslararası yolcular ise yıllık bazda %15 artarak (Temmuz’da yıllık artış %7) Ağustos 2019’da 14.1m oldu.
Ayrıntılara bakıldığında, İstanbul Havaalanı’nın toplam yolcu sayısı Atatürk Havalimanı Ağustos 2018 verilerine göre yıllık bazda yatay kaldı Temmuz ayında ise y-y %5 düşüş vardı.
Sabiha Gökçen yolcu sayısı ise, yurtdışı yolculardaki yıllık %18’lik büyüme ile toplamda %3 artarak Ağustos’ta 3.4 milyona yükseldi.
DHMİ verisinin işaret ettiği Sabiha Gökçen’deki olumlu performansın ile Pegasus’u sınırlı pozitif etkilenmesini beklemekteyiz. Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları hisselerine ise nötr bir haber akışı olarak yorumluyoruz.
(paraanaliz.com)
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Exit mobile version