Hava Taksi Hizmetinde Türkiye Zirveye Çıkacak

Hava Taksi Hizmetinde Türkiye Zirveye Çıkacak

Plures Air Kurucusu Cenk Gökan, Türkiye’nin hava taksi hizmetinde önümüzdeki 10 yıl içinde zirveye çıkacağını belirtti. Suudi Arabistan Kralı Muhammed bin Selman ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi ünlü isimler, Gökan’ın hizmet verdiği müşteriler arasında yer alıyor.

Kanser Hastalığı Kariyer Planlarını Değiştirdi

Edirneli girişimci Cenk Gökan, genç yaşta geçirdiği kanser hastalığının hayat planlarını tamamen değiştirdiğini anlattı. Çorlu Havalimanı’nda kurulan havacılık şirketinde işe başlayan Gökan, sektöre adım attı. “Gelen uçakların kargo numaralarını not ederek sektörün en dibinden başladım işe,” diyen Gökan, kısa sürede başarılı oldu ve İstanbul’da çalışmaya başladı.

Plures Air’in Kuruluşu

Türkiye-Libya arasında stratejik öneme sahip uçuşlar organize eden Gökan, 2012’de Plures Air’i kurdu. Bugün 30 çalışanı ve 3 ofisi olan şirket, kendine ait bir iş jetine sahip ve Türk Sivil Havacılık Kurumu tarafından akredite edilmiş yabancı şirketlere temsil gözetim hizmeti sağlıyor.

Hava Taksi Hizmetinin Önemi

Hava Taksi İşletmecileri Derneği sözcüsü olan Gökan, Türkiye’de sivil havacılığın gelişimine dair görüşlerini paylaştı. Türkiye’deki 150 uçağın sadece yüzde 15’inin tamamen ticari uçak olarak kullanıldığını belirten Gökan, hava taksinin bilinirliğini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Yetersiz Ticari Uçak Sayısı

Gökan, Türkiye’de ticari işletmeye açık uçak sayısının az olduğuna dikkat çekerek, uçakları genellikle Almanya, Malta ve Avusturya’dan tedarik ettiklerini belirtti. Gökan, “Patronun uçağını kiralama işini geliştirdik ve sözleşmeye bağladık. Boş duran uçağın aylık maliyeti 50 bin dolar,” dedi.

Uluslararası ve Yurt İçi Uçuşlar

Gökan, senede 250-300 arasında uçuş gerçekleştirdiklerini ve bu uçuşların yüzde 70’inin yurt dışına olduğunu söyledi. Almanya, Libya, Irak, Azerbaycan ve Yunanistan gibi ülkelere yoğun uçuş yaptıklarını belirtti. Uçuş maliyetinin en düşük 2500 dolardan başladığını ifade etti.

Hedef 2030’da 40 Milyar Dolarlık Pazar

Türkiye’nin sivil havacılıkta 10 yıl içinde önemli bir noktaya geleceğini vurgulayan Gökan, “Dünya genelinde 30 milyar dolarlık bir pazardan söz ediyoruz. 2030’a kadar pazar 40 milyar doları bulacak. Türkiye’nin payı yüzde 1-1,5 arasında. Uçak sayımızın artması ve operasyon kabiliyetimizin geliştirilmesiyle ülkeye daha çok döviz girdisi sağlayabiliriz,” dedi.

Ünlü İsimler ve Hava Taksi Hizmeti

Gökan, sanat, siyaset ve futbol dünyasından birçok ünlü isme hizmet verdiklerini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Bülent Eczacıbaşı, Sadettin Saran, Hakan Çalhanoğlu, İlkay Gündoğan, Melih Demiral, Mustafa Sandal, Haluk Levent ve Reynmen gibi isimler müşterileri arasında yer aldı.

Suudi Arabistan Kralı’na Özel Hizmet

Gökan, Suudi Arabistan Kralı Muhammed bin Selman’a verdiği hizmetin öyküsünü anlatarak, “Suudi Arabistan’dan gelen taleple, 2 VIP uçağı Maldivlere götürdük ve 10 gün orada kaldık. Bütün izinler alındı ve kiralayan kişinin Suudi Arabistan veliaht prensi olduğunu öğrendik,” dedi. (dunya)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir