Hava-Sen İLO'ya Başvurdu

Hava-Sen yaşanılan süreçte uluslararası destek sağlamak adına İLO ile temasa geçti.
İLO NEDİR;
Sosyal ve ekonomik ilerlemenin sağlanmasında hükümetlerle işveren ve işçi kuruluşlarının işbirliği, ILO’nun çalışmalarını belirleyen en önemli temel unsurdur.
ILO, hükümet, işveren ve işçi temsilcilerinin yer aldıkları üç taraflı tek BM kuruluşudur. Bu üçlü yapı sayesinde ILO, 185 Üye Devletin hükümetlerinin ve sosyal ortakların çalışma standartları ve politikalarını serbestçe ve açıkça tartışabildikleri kendine özgü bir forum niteliğindedir.
ILO’nun amacı, hükümetleri, işverenleri ve işçileri çalışma standartları oluşturmak, politikalar ve programlar geliştirmek üzere bir araya getirerek çalışan kadınların ve erkeklerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktır. İşçilerin ve işverenlerin hükümetlerle birlikte alınacak kararlarda eşit söze sahip oldukları ILO’nun yapısı sosyal diyaloğu etkin olarak ortaya koymaktadır. Sosyal ortakların görüşlerinin çalışma standartlarında, politikalarda ve programlarda yansıma bulması ILO’nun önceliklerindendir.
ILO, sosyal, ekonomik ve daha bir çok alanda ulusal politikalar geliştirilmesinde ve yerine göre uygulanmasında sendikalar ve işverenler arasında sosyal diyaloğu yaygınlaştırarak Üye Devletlerde bu üç taraflı yapıyı desteklemektedir.
ILO’nun çalışmalarını hükümet, işveren ve işçi kesimi temsilcilerinin de yer aldığı üç ana yapı gerçekleştirmektedir:

  • Uluslararası Çalışma Konferansı,
  • ILO Yönetim Kurulu,
  • ILO Ofis.

ILO Yönetim Kurulu ile ILO Ofisin çalışmalarına belli başlı endüstrileri kapsayan üç taraflı komiteler yardımcı olmaktadır. Mesleki eğitim, yönetim geliştirme, iş güvenliği ve sağlığı, endüstriyel ilişkiler, işgücünün eğitimi, kadınların ve gençlerin sorunları gibi alanlardaki uzman komiteler ILO’nun çalışmalarına destek olmaktadır.
ILO üyesi devletlerin bölgesel toplantıları, ilgili ülkelere özgü konuları ele almak üzere belirli aralıklarla yapılmaktadır.
Hava-Sen’den yapılan açıklama şu şekilde.

Exit mobile version