HAVA İŞ SENDİKASINDA YENİ SKANDAL !

Hafta sonu yapılacak olan Hava iş Ankara Şube Başkanlığına Genel Merkez tarafından aday gösterilen ve halen Hava İş sendikası Disiplin kurulu üyesi olan Soner Yiğit’in 2012 yılında Kargodan işten atılan bir işçinin aleyhine mahkemede şahitlik yaptığı ortaya çıktı.
İşveren şahidi olarak Mahkemede işçi aleyhine tanıklık eden birinin Sendika Genel Merkezi tarafından aday gösterilmesi oldukça ilginç görünüyor.Özellikle Ankara ve Anadolunun diğer illerinden Airline haberi arayan THY personeli tepkilerini dile getirdiler.
İşçiler aleyhine işveren tarafından tanık olarak gösterilmiş bir kişinin bizi temsil etmesi mümkün değildir.Bu kişi sendika yöneticisi olursa bizim haklarımızı kim koruyacak. diye serzenişte bulunuluyor.
Editör notu: Bir sendika yönetiminin görevi, işçinin haklarını,işverenlere karşı korumaktır. Soner Yiğit bey işçi arkadaşının yanında durmadığı gibi tam tersine işten atılması için arkadaşının aleyhinde ifade vermiştir. Neyse ki; Soner Yiğit’ın bu şahitliği işe yaramamış ve Bakırköy 10.İş mahkemesi E.S.T isimli işçinin mobbinge uğradığını kabul ederek işe iadesine, işe geri döndürülemediği takdirde 4+8 maaş tutarında tazminata hükmetmiştir. 
Önemli Not/ Airlinehaber sitemiz, haberde ismi geçen herkese tekzip etme hakkını tanır. Elimizdeki mahkeme belgesinin tersine olan belgeli tekzipler anında aynı sütunlarda yayınlanır.
 
 

Exit mobile version