HAVA İŞ GENEL KURULUNDA SÜRPRİZ GELİŞME

Tarafımıza son gelen duyumlara göre sendika aidatının %2 ye çıkartılmış olduğu belirtildi. Biraz önce yapılan bu zam delegelerin bir çoğu tarafından kınanmasına rağmen oy çokluğu ile geçti.

Wyndham Grand Otelde devam eden Hava İş Genel Kurulunda şok bir karar alındı.Genel Merkez yönetim Kurulunun tüzük değişikliği teklifi kamyoncu delegelerin desteği ile kabul edildi. Böylece THY çalışanlarının ücretlerinden % 1 olarak kesilen Hava İş üyelik aidatı % 100 artırılarak % 2 oranına çıkartıldı. Bu değişiklikten sonra önümüzdeki 4 yılda 72 milyon TL aidat toplamayı planlayan Hava İş yönetiminin elde edeceği aidat geliri 144 milyon liraya çıkacak.
Genel Kurulda Zeytin Dalı grubunun verdiği “aidatların % 1 oranından  % 0,5 oranına” yani yarıya düşürülmesine ilişkin tüzük değişikliği önerisi ise reddedildi.
SON GELİŞME: Genel kuruldaki bazı delegelerin tepkisinden sonra Hava İş yönetimi geri adım atarak aidatı %1,5 a düşmesi için tekrar oylama yapılmasını istemiş.  Tarafımıza haber ileten arkadaşlar aynı konuda iki oylama yapmanın yanlışlığını ifade etmekle birlikte bu delege yapısının %1,5 a hayır demeyeceğini söylüyorlar.
Bu arada delege olmayanlara kesinlikle söz hakkı verilmeyen genel kurulda,delege sıfatı taşımadan konuşma yapmak isteyen sendikanın eski temsilcisi Erkan Kayhan a konuşma hakkı tanınınca, Zeytin Dalı grubu komple salondan çıktı. 
Genel kurul sona erdi. Yarın kapalı oylama ile görev taksimi yapılacak
Exit mobile version