HAVA İŞ DOSYASI -BÖLÜM 5-

 250 METREKARELİK TADİLAT KAÇ LİRAYA YAPILDI ?
Sendikada yapılan tadilat hızla devam ediyordu. Tadilat operasyonunun ağırlık merkezi alt katta yer alan geniş toplantı salonuydu. Eski yönetim zamanında üyelerin gelip çay kahve içtiği, internete girdiği, bilardo oynadığı, sohbet ettiği, sosyalleştiği alanı ortadan kaldırmak ana hedefti. Zaten güvenlikçiler, eski alışkanlıkla lokale gelen üyelere ahiret soruları soruyor, geldiklerine geleceklerine pişman ediyorlardı. Tadilat bittiğinde, işin kaça yapıldığı bir türlü öğrenilemedi. Alt tarafı 250 metrekarelik bir alandı. Ama işin 750 milyon liraya yapıldığını söyleyen de vardı, 1 milyona yapıldığını iddia eden de.. Bu rakamlara, Hava iş’in bulunduğu binayı yıkıp yeniden yapmak mümkündü… şeffaflık sözü ile işbaşına gelenler, gizli-saklı işler yapınca rakamlar havada uçuşuyordu…
RUHSATSIZ MALZEME NE OLA Kİ ?
Tatlıbal’ın geçen bölüm yazdığımız Güvenlik Önlemleri teker teker hayata geçiyordu. Yalnız o yapılacak işler listesinde bir kalem vardı ki, dikkat çekici idi: Ruhsatsız malzeme alınması…Her türlü faaliyeti yasalarla, alım satım işleri tüzükle ve Yönetim Kurulu Kararları ile yerine getirilmek zorunda olan bir sendikaya “ruhsatsız malzeme” nasıl alınırdı ki?
BU KADAR ÇİKOLATA ŞEKER HASTASI YAPAR !
Akçeli iddialar bitmiyordu. THY’de taşeron işçi iken yüksek maaşla Başkana özel kalem müdürü yapılan M. Salih Uğur’un çeşitli gerekçelerle alınan çikolataları eski işyeri olan Pelit’ten aldırdığı ileri sürülüyordu. Yine iddialara göre sendikanın çikolata harcamaları bayağı yüksekti. Faturalar üzerinde yapılacak bir incelemenin aşırı çikolata alımını ortaya çıkaracağı söyleniyor, bu çapta bir tüketimin sendika yöneticilerini şeker hastası yapabileceğinden söz ediliyordu. Eski yönetimin çiçek faturalarını şişirdiğini ima eden yeni Hava İş’in çikolata faturalarını izah etmekte zorlanacağı ileri sürülüyordu.
BAŞKAN 500 TL HARCAMA LİMİTİNİ AŞTI MI ?
Sendika Başkanı Tatlıbal ile Genel Mali Sekreter Meriçli’nin Sendika hesabından aldıkları Kredi Kartları ile yapılan harcamalar bir başka tartışma konusu idi. iddialara göre, sendikal faaliyetlerle ilgili harcamalarda kullanılması gereken Kredi Kartlarının başka harcamalarda da kullanılması söz konusu idi. Sendika tüzüğünün 22. maddesine göre başkanın yapacağı tek kalemdeki harcama 500 TL ile sınırlıydı. Üstelik tüzük bu konuda da bir sınırlama getirmiş, bütçe içinde kalınmasını zorunlu tutmuştu. Genel Mali Sekreter de, bu harcamalar dahil her türlü giderin yapılmasını gözetmekle görevliydi. Tüzüğe göre, kasada en fazla 4.000 TL nakit bulundurulması gerekirken birçok kez bu miktarın aşıldığı iddia ediliyordu.
LÜKS RESTORANLARDA YENEN YEMEKLER SENDİKADAN MI ?
Hava İş çalışanlarına tanınan aylık 400 TL yemek parasının yüklendiği Ticket Cardlar, Yönetim Kurulu üyelerine de verilmişti. Amaç, Yönetim Kurulu üyelerinin öğlen yemeği ihtiyacının karşılanmasıydı. Oysa Başkan ve üyeler, yemeklerini Basın Ekspres’teki Çargah Restaurant, Florya sahildeki Şazeli Restaurant ve sendikanın bitişiğindeki Ali Haydar Kebapçısında yiyorlardı. Buralarda bir kişinin, ortalama 100 TL’ye yemek yediğini bilenler, Yönetim Kurulu üyelerinin Ticket Cardlarındaki paranın 4-5 günde biteceğini söylüyorlar, kalan günlerde yemeklerin hangi fasıldan yenildiğini merak ediyorlardı. Bayram ve yılbaşı günlerinde çalışanlara dağıtılan 500 TL’lik Carrefour kartları Yönetim Kuru üyelerine de dağıtılıyordu.
 

Exit mobile version