HAVA İŞ DE KAMYONCU İŞGALİ…EN AZ 150 KAMYONCU GELİYOR

Hava İş’in baskın seçim politikası hayata geçti ve 14 Eylül 2017 tarihine 4 seçim birden konuldu. Hava İŞ sitesinde yayınlanan takvime göre, Uçuş İşletme, Genel Müdürlük, Uçuş İşletme İdari Kısım ve Genel Müdürlük bağlı ünitelerinde seçim aynı günde yapılacak. Delege seçimleri için 6 Ekim’i son gün olarak belirleyen Hava İş’in muhalefeti hazırlıksız yakalamak için seçimlere erkene çekmesi, Hava İş üyelerinde tepkiyle karşılandı.
UÇUŞ İŞLETMEYE SADECE 85 DELEGE
Geçtiğimiz 2013 Genel Kurulunda 10.000 uçucu 97 delege ile temsil edilirken 11-12 Kasım günleri yapılacak Genel Kurulda 14.000 kokpit ve kabin çalışanı sadece 85 delegelik verildi. Delege sayısını skandal olarak nitelendiren Hava İş’in uçucu üyeleri “Sendikanın üyelerinin % 75’i uçucu ama Genel Kurulda temsil oranı % 28...Bu tam bir skandal.” dediler.
EN AZ 150 Kamyoncu
Sendika tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Eylül günü yapılacak seçimlerde Uçuş İşletme 85, Genel Müdürlük 10, Genel Müdürlüğe bağlı üniteler 6 ve Uçuş İşletme İdari ünitesi 1 delege ile temsil edilecek. Ankara(8), Pendik(8), İzmir(4) ve Antalya(4) şubelerinden de 24 delege geleceği, GİSAD’dan 4 delege seçileceği, kargo, Uçuş Eğitim ve diğer ünitelerin de en çok 10 delege ile temsil edileceği düşünüldüğünde THY çalışanlarının Genel Kurula gönderebilecekleri delege sayısı en fazla 140 olarak gerçekleşecek. Hava İş Yönetim ve denetim Kurulu üyesi olan 12 doğal delege de bu sayıya eklendiğinde Genel Kurula 150’ye yakın da kamyoncunun geleceği hesaplanıyor.
REZALETİN SON PERDESİ
Seçim takviminin açıklanmasından sonra airlinehaber’e ulaşan pilot ve kabin memurları “Bu rezaletin son perdesi. THY çalışanına güvenmeyen Hava İş Yönetimi kamyoncularla birlikte şaibeli iktidarlarını sürdürmek için operasyonu tamamlamışlar.” Artık bu sendika Hava İş değil, Kamyon-İş sendikasıdır. Bu iş burada bitmeyecek. Bu Genel Kurulu her türlü hile ile ele geçireceğini zanneden yolsuzluk iddiaları çarşaf çarşaf ortaya saçılan bu yönetimi ülkemiz yargısına teslim edeceğiz.” diye konuştular.
ÜYE LİSTESİ ASILMADI
Seçimden en az 3 gün önce asılması gereken ve o seçim sandığında oy kullanacak üyeleri gösteren seçmen listesinin nereye asıldığını sormak üzere Sendikayla temasa geçen üyelere “Dış Hatlar, Ekip Tahsisteki Sendika Panosuna asıldığı” bilgisi verildi.
Ancak airlinehaber’i arayan pilot ve kabin memurları belirtilen panoda böyle bir listenin asılmadığını ifade ettiler.
 

Exit mobile version