Hava-İş bazı protokollerle ilgili olarak üyelerine bilgi verdi

Hava-İş’in duyurusu şöyle:

Değerli Üyelerimiz;

Uçuş komisyonunda görüşülüp neticelenen hususlara ilişkin imzalanan protokoller aşağıda yer almaktadır. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri esnasında uçucu üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz istişareler ve geri bildirimlerde en çok üstünde durdukları konular; otel nöbetlerinin kaldırılması ve uçucu ekiplerin planlı uçuş görevlerine sağlık raporu nedeniyle katılamadıklarında yaşanan ücret kesintileriydi.
28 Mart tarihinde imzaladığımız ek protokol ile 1 Haziran itibariyle Otel Nöbetlerinin kaldırılacağını sizlerle paylaşmıştık. Yine 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere Uçuş ekipleri planlı uçuş görevlerine sağlık raporu nedeniyle katılamayacakları bilgisini, planlı görevin mesai başlangıç saatinden en az 4 saat önce bildirdiği takdirde alınan sağlık raporunun ilk 2 günü için kesinti yapılmayacaktır.
24 saat tebliğ kuralı ile ilgili yaşanan belirsizlikleri ortadan kaldırmak adına TİS 95.3/e maddesinde kurala ilişkin detayları açıkça belirttik. Konuyla ilgili kitapçık basılıp, tüm üyelerimize dağıtılacaktır.
Bilginize, saygılarımızla…
 

Exit mobile version