Hakan Fidan’dan Gazze’deki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama: 30 Türk vatandaşı tahliye edildi

Hakan Fidan'dan Gazze'deki Türklerin tahliyesine ilişkin açıklama: 30 Türk vatandaşı tahliye edildi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze’deki Türklerin tahliyesine ilişkin, “300 civarında Türk vatandaşının 30’unun tahliye edildiğini” açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevkidaşı Mısır Dışişleri Bakanı Samıh Şukri ile kameraların karşısına geçti. Bakan Fidan önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, Gazze’deki Türklerin tahliyesine ilişkin, Tahliyeler konusunda Mısır makamlarıyla ve İsrail makamlarıyla yakın işbirliği içindeyiz. İçeride 300 civarında çifte vatandaşlığı olan Türk vatandaşımız var. Bunların 30’u tahliye edildi. Bunların listesi ilgili makamlara verildi. Gerekli çalışmalar yürütülüyor.” dedi.

Bakan Fidan, Filistin’e yardım uçaklarının gönderildiğini belirterek, “3 uçak gönderdik, uçaklar gelmeye devam edecek. Yardımları iletme konusunda Mısır ile beraber hareket edeceğiz.” dedi.

FİDAN: FİLİSTİN MESELESİ, FİLİSTİN DEVLETİ KURULMASIYLA ÇÖZÜLECEK BİR MESELE

Bakan Fidan’ın önemli açıklamaları ise şöyle;

“İsrail’i uluslararası hukuka ve insani değerlere bağlı kalmaya davet ettiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Filistin meselesi, Filistin Devleti kurulmasıyla çözülecek bir mesele. Mısır dışında diğer ülkelerle de irtibat halindeyiz. Filistin halkının hak ve hukukunun iade edilmesi gerekli. Filistinlilerle barış yapılmadan bölgede kalıcı çözüm mümkün değil.”

Exit mobile version