Güney Kore’nin ROKAF Filosuna Yönelik Pratt & Whitney İle Yeni Anlaşma

Güney-Kore,-Pratt-&-Whitney-ile-F100-Turbofan-Motorları-için-355-Milyon-Dolarlık-Anlaşma-İmzaladı

Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), RTX Corporation şirketinin bir yan kuruluşu olan Pratt & Whitney ile F100 turbofan motorlarına ilişkin 355 milyon dolar tutarında performansa dayalı lojistik (PBL) sözleşmesi imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Pratt & Whitney, Güney Kore Hava Kuvvetleri’nin (ROKAF) F-15 Eagle ve F-16 Fighting Falcon savaş uçağı filosuna bakım desteği sağlayacak.

Bu anlaşma, Pratt & Whitney ve DAPA arasında imzalanan üçüncü performansa dayalı lojistik sözleşmesi olma özelliği taşıyor. Savunma Blogu’nun bildirdiğine göre, 2023 yılının Aralık ayında başlayan sürdürme faaliyetleri, 2027 yılının ikinci yarısına kadar devam etmesi planlanıyor.

Pratt & Whitney Savaş Uçağı Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Chris Johnson, sözleşme hakkında şu açıklamalarda bulundu: “On yıldan biraz fazla bir süredir, Güney Kore Hava Kuvvetleri’nin savaş uçak filosu için daha stratejik bir bakım çözümü oluşturmak için DAPA ile bu performansa dayalı lojistik sözleşmeleri üzerinde iş birliği yapıyoruz. Bu sözleşmeler hem müşterilere hem de endüstriye daha etkili bir maliyet ve erişilebilirlik sunarak her iki tarafı da faydalandırıyor.”

Güney Kore, Pratt & Whitney ile F100 Turbofan Motorları için 355 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

F100 Turbofan Motorları Hakkında Bilgi:

F100 serisi, 1960’ların sonlarından itibaren F-X programı (daha sonra F-15 Eagle savaş uçağına dönüşen) için tasarlanan bir turbofan motorudur. İlk modellerinin itki kuvveti yaklaşık 24.000 lbs iken, son versiyonlarında 29.000 lbs’nin üzerine çıkmıştır. Dünya çapında 23 ülkenin hava kuvvetlerinde hizmet veren F100 turbofan motorları, 5. nesil teknolojiyle donatılmıştır ve F-16 ve F-15 savaş uçaklarında kullanılmaktadır.

Exit mobile version