Güney Kore’de Helikopter Düştü: Pilot Hayatını Kaybetti

Güney Kore’de Helikopter Düştü: Pilot Hayatını Kaybetti

Güney Kore’nin Uiseong ilçesinde, orman yangınlarıyla mücadele eden bir helikopterin düştüğü bildirildi. Yonhap ajansının aktardığına göre, kazada helikopter pilotu hayatını kaybetti.

Güney Kore’de Orman Yangınları Felakete Dönüştü

Başbakan Han Duck-soo, Güney Kore’de devam eden yangınları ülke tarihinin en büyük orman yangın felaketi olarak nitelendirdi. 18 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin yaralandığı ve 20 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Afetle mücadelede 128 helikopter, 1.100’den fazla asker, yaklaşık 3.100 itfaiyeci ve 4.600 devlet memuru görev alıyor. Yetkililer, yangınların büyük olasılıkla dikkatsiz ateş kullanımı nedeniyle çıktığını belirtiyor.

Güney Kore’deki yangınların çevresel ve ekonomik etkileri büyük olurken, yetkililer alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir