Güney Afrikalı havayolu şirketi uçuşlarını durdurdu

Güney-Afrikalı-havayolu-şirketi-uçuşlarını-durdurdu

 

Güney Afrikalı operatör Comair, fonlarının bitmesi nedeniyle tüm uçaklarını yere indirdiğini söyledi.
Comair, aynı zamanda low cost havayolu Kulula’yı da işletiyor. Bu uçaklar da yere indirildi ve her iki havayolu Comair ve Kulula’nın bilet satışları askıya alındı.

Salı günü geç saatlerde yayınlanan bir bildiride, Comair yöneticilerinin “gerekli sermayeyi artırma sürecinin devam ettiğini” söylendi.

“Bu koşullar altında yöneticilerin, fon onaylanana kadar tüm tarifeli uçuşları askıya almaktan başka seçenekleri yoktu” diye ekledi.

Mayıs 2020’de, pandeminin zirvesinde Comair, şirketi yeniden yapılandırmak için gönüllü iş kurtarma (iflas korumasına benzer bir prosedür) için başvuruda bulundu.

Bu yılın Şubat ayında, çoğunluğu 737-800’ler olmak üzere 26 Boeing filosu işleten şirket, uçuşların çoğuna yeniden başlamıştı.

Ancak Güney Afrika sivil havacılık yetkilileri, güvenlik endişeleri nedeniyle Mart ayında Comair’in uçuşlarını beş gün süreyle askıya alarak şirkete beklenmedik yeni bir darbe indirdi.

Bu en son uçuşları durdurma kararı, Afrika’nın en sanayileşmiş ülkesinde havayolu kapasitesini %40 oranında azaltacak ve ülkenin finans başkenti Johannesburg ile turistik Cape Town arasındaki en işlek güzergah uçuşlarında yüksek bilet fiyatlarına yol açabilir.

Exit mobile version