featured

Grev nedeniyle bugün için 60 uçuş iptal edildi

Düsseldorf Havalimanındaki Grev Nedeniyle Çok Sayıda Uçuş İptal Edildi

Tüm gün sürecek uyarı grevi nedeniyle bugün için yaklaşık 60 uçuş iptal edildi.

Almanya’da yaklaşan sendika grevleri Düsseldorf Havalimanı ve Köln/Bonn Havalimanı’nda çok sayıda uçuşun iptal edilmesine yol açtı. Sendika ver.di, Pazar günü geceden başlayarak Salı günü erken saatlere kadar sürecek uyarı grevlerini açıkladı.

Önümüzdeki hafta grev iptalleri

Alman işçi sendikası ver.di’nin son endüstriyel eylemi Kuzey Ren-Vestfalya’daki en büyük iki havalimanı olan Düsseldorf Havalimanı (DUS) ve Köln/Bonn Havalimanı’nda (CGN) uçuşların iptal edilmesine neden olacak. Uyarı grevi ilk olarak Pazar günü gece saatlerinde Köln/Bonn Havalimanı’nda başlayacak, kısa bir süre sonra da Düsseldorf Havalimanı’nda eylem başlayacak ve her iki grev de Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece sona erecek.

Ver.di Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Başkanı Andrea Becker konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Bu grevlerle çalışanlar kendi işverenleri üzerinde baskı oluşturuyor, çünkü kamu sektöründe bugüne kadar yürütülen müzakerelerde kabul edilebilir bir teklif sunulmadı.”

Havacılık Haberlerine göre, Pazartesi günü Düsseldorf Havalimanı’nda 29 giden ve 27 gelen uçuş iptal edilirken, Köln/Bonn Havalimanı’nda da 9 giden ve 7 gelen uçuş iptal edildi. Her iki havalimanında da çok sayıda uçuş iptal edildi; Düsseldorf’ta 35, Köln/Bonn’da 12 uçuş iptal edildi.

Emirates Düsseldorf uçuşları etkilendi

Dubai ve Düsseldorf arasındaki çok sayıda Emirates uçuşu grevden etkilendi – EK055, EK056, EK057 ve EK058 numaralı uçuşlar iptal edildi.

Emirates’ten yapılan açıklamada;

“Etkilenen uçuşlarda Düsseldorf’a aktarma yapan müşterilerin kalkış noktasındaki seyahatleri kabul edilmeyecektir. Müşterilerimize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz.” denildi.

Son uyarı grevi

Ver.di’nin yaklaşan grevi, 2,5 milyondan fazla federal ve yerel çalışan için %10,5’lik bir ücret artışı talep eden sendika tarafından öne sürülen en son eylem. Grevin etkisi, geçtiğimiz Cuma günü Almanya’nın önde gelen havalimanlarında başlatıldı.

Geçen hafta Frankfurt, Münih, Stuttgart, Bremen, Hamburg, Hanover ve Dortmund olmak üzere yedi Alman havalimanını etkileyen uyarı grevleri sırasında yaklaşık 300.000 yolcu ve 2.300 uçuş etkilenmişti. Müzakerelerin son turunda, ver.di üyelerine iki adımda %5 maaş artışı ve toplamda 2.500 avroluk tek seferlik ödeme teklif edildi ancak sendika bu teklifi “tamamen yetersiz” bularak reddetti. Ver.di, müzakerelerin 27 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında Potsdam’da devam edeceğini de sözlerine ekledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir