Gözyaşları, kaos, açık bir kapı. Ryanair uçağı açık kapı ile havalandı. Yolcular havada yaşanan kaosu Anlattı

Gözyaşları, kaos, açık bir kapı. Ryanair uçağı açık kapı ile havalandı. Yolcular havada yaşanan kaosu Anlattı

Belfast – Ryanair’in RK178 sefer sayılı uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra ani bir U dönüşü yapmak zorunda kaldı.

Havayolundan yapılan açıklamada:

“Belfast-Edinburgh seferini yapan uçak (17 Ekim) kalkıştan kısa bir süre sonra Belfast Havaalanına geri dönmüştür. Nedeni ise uçakta yaşanan küçük bir teknik sorundu” denildi.

Ancak düşük maliyetli havayolu şirketi yolcularının Belfast Live’a yaptığı açıklamada personelin bile üzgün ve gözyaşları içinde olduğu belirtildi.

Yolcu Ryanair personelinin açık kapıyı fark ettiğini ama uçak ‘yine de havalandı’ dedi.

Bir başka yolcu da Aviation Herald’da havayolu şirketine karşı ciddi iddialarda bulundu. Yolcu açıklamasında: “Pilot ve kabin ekibi hatayı en başından beri biliyordu. Kapının kapalı olmadığını gördüler, özellikle genç bir kadın uçuş görevlisi bunu onlara işaret etti. Yine de havalandılar.”

Daha sonra uçakta dramatik bir durumun geliştiği ve “Bir dakika içinde kabin karanlığa gömüldü. Gürültü yüksekti, hava girdi ve herhangi bir anonsun duyulmasını engelledi. Kabin ekibi kokpitle iletişim kurmaya çalıştı ancak sesleri duyulmadı. Kapıya vurdular ama içeri giremediler.” açıklamasını yaptı.

Bir pilotun kapıyı incelemek için kabine girmesinin bir süre aldığı bildirildi. Bunun üzerine pilot uçağın derhal geri dönmesi gerektiğine karar verdi. Uçak güvenli bir şekilde Belfast’a indi.

Exit mobile version