GÖRME ENGELLİ KADIN AMERICAN AIRLINES UÇAĞINDAN İNDİRİLDİ

ABD Güney Maine’da hizmet veren günlük gazete Portland Press Herald ile yaptığı röportajda; 61 yaşında Sue Martin adlı kör kadın, kocası ve adı Quan olan rehberi Alman çoban köpeği ile 1 Mart’da Washington yakınlarındaki Reagan Ulusal Havaalanı’ndan Dallas’a giden bir uçağa bindiklerini söyledi. Bir konferansa katılıyordu.
Kendisine uygun yere yerleşmeğe çalışırken düştü. Martin, rehber köpeği için ayrılan bölgenin çok küçük olduğunu ve uzanamayacağını kabin memuruna bildirdi. Müsait başka bir sıra rica etti. Kabin görevlisi isteği reddederek bilet satan acenta ile görüşmesini belirtti.
First Class’daki bir yolcu yerini Martin’e verdi. Aynı anda yaklaşan American Airlines görevlisi uçaktan inmesini söyledi.
Kocası pilota uçaktan neden indirildiklerini bilmek istediğini belirtti.
Sonunda Dulles’dan yeni bir rezervasyonla, United Airlines’a geçtiler. Reagan National’den havaalanı değişikliği için 80 Dolar ödemek zorunda kaldılar ve 8 saat gecikmeli olarak Kaliforniya’ya vardılar. .
Martin tarafından American Airlines ve federal ulaştırma yetkililerine yapılmış şikayet var.
Havayolu sözcüsü kesin bir açıklama yapmayarak, yolcu ile temas halinde olduklarını ve olayın araştırıldığını söyledi. Martin ise tek bir cümle ile olayı özetliyor:
-Şimdiye kadar yaşadığım en utanç verici ve travmatik olay!
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ 3E4AE0D200000578 4312634 image a 16 1489577934505

Exit mobile version