Gezi kabusa döndü

Yolcu yasal bir uçuştan nasıl men edilir? Uçaktan nasıl indirilir?
Faysal ve Nazia Ali Paris’den Cincinnati’ye (ABD) giden Delta uçağın bindiler. Evliliklerinin 10. yıl kutlaması için Londra ve Paris’e gelmişlerdi. Kısa süre sonra gezi kabusa döndü.
USA Today’e göre:bir kabin memuru kaptana şikayette bulunarak Ekonomi sınıfı 2. sırada oturan çiftten rahatsızlık duyduğunu rapor etti.
Kadın başörtülüydü, bir telefon kullanıyordu, adam devamlı terliyordu.
Kabin memurunun iddiasına göre; Faisal Ali cep telefonunu gizlemeğe çalıştı sonra da çiftin “Allah” sözünü kullandığını duydu. Uçuş ekibi yerle temasa geçti, pilot çift uçaktan inmeden kalkmayacağını bildirdi.
45 Dakikalık bir bekleyişten sonra çift uçaktan zorla indirildi ve tüm kişisel eşyalarını almaları söylendi. Yoğun sorgulamadan sonra, çiftin tamamen temiz olduğu ve hiçbir şeyyapmadığı ortaya çıktı. Ertesi gün uçağa bindirildiler.
Çift olayı utanç verici olarak nitelendiriyor ve kendilerine suçlu gibi davranıldığını söylüyor. “Bunu bize nasıl yaparsınız, biz Amerikan vatandaşıyız” diyen kadın hem üzgün hem öfkeli.
Faysal ve Nazia Ali Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ile birlikte Delta için ABD Ulaştırma Bakanlığı’na dava açıyor. Şikayet konusu; Delta gibi büyük Amerikan havayolu taşıyıcılarının davranışlarını sorgulamak ve polisiye kuralları değiştirmek.

Exit mobile version