Bu Ülkede Kripto İle Uçak Bileti Alabilecekler!

kripto-para-birimi-uçak-bileti

Seyahat edenler yakın gelecekte kripto para birimleri kullanarak Venezuela’da uçak bileti satın alabilecekler.

 Maiquetía Uluslararası Havalimanı Direktörü Freddy Borges tarafından yapılan açıklamalara göre kurum, havalimanının ödeme sistemine desteklenen para birimleri olarak dash, bitcoin ve ulusal petro gibi kripto para birimlerini dahil etmek için çalışacak.

Venezuela Ödeme Olarak Kripto Alacak

Venezuela’da uçak biletleri için ödeme yapmanın bir yolu olarak kripto para biriminin benimsenmesi yakın olabilir. Maiquetía Uluslararası Havalimanı’nın direktörü Freddy Borges tarafından yapılan açıklamalara göre kurum, ödeme sistemini, havalimanında sunulan uçak biletleri ve diğer hizmetler için ödeme olarak bazı kripto paraları alacak şekilde uyarlamaya çalışıyor. Bu anlamda Borges şunları söyledi:

“Sunacrip ile koordineli olarak havalimanı platformlarında ve ticari faaliyetlerde kripto para ödemeleri için bir düğme etkinleştireceğiz.”

Desteklenecek söz konusu kripto para birimleri arasında bitcoin, dash ve ulusal petro’dan bahsetti. Borges, gelecekte ülkeye gelebilecek turistlerin alımlarını kolaylaştırmak için bu ödeme yöntemlerini oluşturmanın önemini vurguladı. Turistlerin kullanabileceği bu yeni araçların uygulanmasında havalimanının ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Bu kripto para birimlerinin ödeme yöntemleri olarak kullanımı, ulusal kripto para birimi gözlemcisi Sunacrip tarafından düzenlenecektir. Maiquetia Uluslararası Havalimanı, 17 farklı uluslararası destinasyondan yolcu kabul eden, ülkenin en önemli sivil havalimanlarından biridir.

Bu, kripto para birimlerinden Venezuela’daki uçak biletleri için olası ödeme yöntemleri olarak ilk kez bahsedilmiyor. Conviasa adlı ulusal bir havayolu , 2019’da Petros’ta bilet satmaya başlayacağını duyurdu . O sırada, ulusal kripto para birimi yöneticisi Joselit Ramirez, bu operasyonların iki dakikadan daha kısa sürede onaylanacağını söyledi.

Ardından, başka bir ulusal havayolu olan Turpial Airlines, geçen Ağustos ayında biletler için bitcoin ile ödeme kabul edeceğini duyurdu . Üç Boeing uçağıyla çalışan küçük havayolu, kripto para ödemeleri için destek duyurusunda öncü özel havayollarından biriydi.

Bu duyuru, ülkenin cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun Ocak ayında yaptığı açıklamada, bunun tüm kripto para sistemlerinin “canlanma” yılı olacağını vurgulamasının sonucu gibi görünüyor. Ancak enflasyon ve devalüasyon bu yıl durmadı. 1 Ekim’de Venezuella hükümeti, ödemeleri kolaylaştırmak için itibari para biriminin değerinin altı sıfırını keserek yeniden adlandırma uyguladı. (yoyodex)

Exit mobile version