GERÇEK ROCKY DE UÇAK KAZASINDA ÖLMÜŞTÜ

Yıl 1969, bu ay hayatını kaybetti. Ölümü tam bir trajediydi. Önlenebilir miydi?
Dünya ağır sıklet boks tarihinde kariyerini yenilgisiz tamamlayan tek bir adam var. Bu adam ne Muhammed Ali, ne George Foreman, ne de Mike Tyson. O, bugün ölümünün 45. yıl dönümünde saygıyla anılan, Rocky filmine de ilham veren Rocky Marciano.
45 yıl önce bugün, Rocky Marciano 46’ncı yaş gününü kutlamak için uçağa bindiğinde başına gelecekleri bilmiyordu. Şiddetli bir yağış altında, katıldığı toplantıdan çıktığında evine dönüp ailesi ile doğum gününü kutlamak istiyordu.
Özel bir uçak buldu ve Glen Belz adlı pilota eve yetiştirmesini söyledi.
Glen Belz toplamda sadece 231 saat uçmuştu ve bunlardan sadece 35’i geceye denk geliyordu.
Fırtınalı hava uyarılarına rağmen Chicago Midway Havaalanı’ndan çıkan tek motorlu Cessna 172-H (kayıt N3149X) ile seyahat ediyorlardı.
Belz, Marciano’nun yanında Cessna’nın önünde oturarak Iowa Des Moines Havaalanı’ndaki hava trafik kontrolüyle temasa geçti ve bölgede olduğunu, bulutlu ve çiseleyen koşullar nedeniyle şehri göremediğini söyledi. Uçaktaki üç kişi, uçuş yollarındaki fırtınalı hava uyarılarına rağmen, vazgeçmedi.
Uçak düştü…görgü tanıklarının ifadesine göre, korkunç bir gümbürtüyle.
Cessna, Newton Havaalanı’ndan yaklaşık bir buçuk mil güneybatıda bir mera ortasında bir meşe ağacına çarptı. Çarpmanın etkisi ile kanatlardan birisi koptu, kontrol dışına çıktı ve bir dere yatağına yayıldı.
Marciano, pilot Belz ve uçakta yer alan aile dostu Frankie Farrell ile birlikte yaşama veda etti.
1 Aydan fazla süre sounda, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, pilotun tecrübeli olmadığı ve o gece karşılaştığı hava şartlarıyla başa çıkabilecek nitelikte bulunmadığı sonucuna vararak bir rapor yayınladı. Kısacası, asla kalkmamalıydı.
 
1 Eylül 1923’te doğan Marciano, doğum gününden bir gün önce 31 Ağustos 1969’da hayatını kaybetti. Buna rağmen efsanesi yaşamaya devam etti.
Tam adı; ‘Michael Sylvester Gardenzio Stallone’ olan İtalyan asıllı oyuncu Sylvester Stallone ünlü Rocky karakterini yaratırken, kendisi gibi İtalyan kökenli bir Amerikalı olan Marciano’nun (asıl adı Rocco Marchegiano) karakterini kopyalamıştı. Buna karşın duruşu, boksa bakış açısı, dövüşkenliği ve azmiyle filme ilham kaynağı olan Marciano, Rocky’nin aksine profesyonel boks kariyerini hiç yenilmeden bitirmişti. Tam altı defa unvanını korudu Marciano.
 
SYND 02/09/69 ROCKY MARCIANO DIES IN PLANE CRASH
 
Kaynakça: kaan.kavusan@aksam.com.tr

Exit mobile version