Gaziantep’te Yakıt İkmali Yapan Uçağa Sigara İçerek Binmek

21.09.2017 tarihli 13:35 Gaziantep-Ankara seferini yapan AnadoluJet havayolları uçağında panik yaşandı. Apron’da uçağa yakıt ikmali yapıldığı sırada uçağa binmek üzereyken sigara içen bir kadın yolcu, havalimanı’nda gerginlik yarattı. Yolcuyu fark eden pilot hemen kokpitten çıkarak duruma müdahale etti. Ancak yolcunun eşi asker olduğunu söyleyerek pilota çıkıştı. Tartışma sonra poliste olaya müdahale ederek yolcuları uçağa almadı. Ancak daha sonra uçuş ekibini ikna eden yolcular uçağa alındı ve uçak sorunsuz bir şekilde Ankara Esenboğa Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi.

 
21 Eylülde gerçekleşen olay, Gaziantep Havalimanı’da meydana geldi. Uçuş için hazırlığı tamamlanan Anadolujet Havayollarına ait uçağı yolcu alımı yaparken aynı zamanda da yakıt ikmalı yapılıyordu. Yasak olmasına rağmen o sırada bir yolcu apronda sigara içiyordu. Büyük bir tehlikeyi fark eden uçağın pilotu hemen kokpitten çıkıp duruma müdahale etti. Yolcuyu sert bir biçimde uyaran ve “bizi havaya mı uçuracaksın” diye çıkışan pilot büyük bir tehlikeyi önledi. Ancak o sırada sigara içen yolcunun eşi olduğu öğrenilen şahıs pilotu tavrından dolayı çıkıştı. Sözlü tartışma sırasında pilot yolculara, diğer yolcuların hayatını tehlikeye attığını belirtmesine karşılık, duruma kızan eş, asker olduğunu söyleyip pilotla tartışmaya devam etti. Polisin çağrılmasıyla birlikte karı-koca uçaktan indirildi. Daha sonra uçuş ekibini ikna eden çift, uçağa alındı.
Uçuş sonrası bir yolcu yapmış olduğu açıklama da ise:”Uçuş boyunca türbülansa girdi uçak. Zaten gergindik bizim için çok stresli bir yolculuk oldu. Yolculuk boyunca yolculardan bağırış sesleri duyuldu.”(Simiyago)
Editör Notu: Yakıt alınırken yolcu almak ne kadar doğru bir işlem?
İşte o görüntüleri izliyoruz;

https://youtu.be/F86cRfrRgFs

Exit mobile version