Füze Savunma Sistemi, Airbus Uçaklarına Entegre Edilecek

Füze Savunma Sistemi, Airbus Uçaklarına Entegre Edilecek

Alman Hava Kuvvetleri, üç Airbus A350-900 uçağını füze savunma sistemi ile yeniden donatmaya karar verdi. Bu karar, başlangıçta zaman ve maliyet nedenleriyle uygulanmayacakken, sonrasında üst düzey politikacıların güvenliğini sağlama amacıyla alındı. Uçaklar, genellikle Federal Şansölye, Federal Başkan ve Dışişleri Bakanı tarafından kullanılıyor ve uluslararası kriz bölgelerinde, saldırı riski taşıyan diplomatik ziyaretlerde seyahat ediyor.

Savunma sistemi, Elbit ve Diehl Defense şirketleri tarafından geliştirilen bir savunma lazeri biçiminde Airbus uçağına entegre edilecek. Bu sistem, özellikle Airbus A400M’de başarıyla kullanıldı. Dönüşüm, operasyonel kabiliyeti etkilememek için her uçağın ayrı ayrı dönüştürülmesiyle adım adım gerçekleştirilecek.

Uzmanlar, gelen füzelere karşı korumanın hava kuvvetlerinin güvenliği için hayati bir önlem olduğunu vurguluyor. Hava Kuvvetleri, modern askeri uçakların güvenlik gereksinimlerini karşılamak için bu tür sistemlere sahip olması gerektiğini defalarca dile getirmişti. Yükseltme kararı, artan uluslararası güvenlik endişeleri ile de bağlantılı olarak değerlendiriliyor.

Füze savunma sisteminin hem sivil hem de askeri uçaklara entegre edilmesi, diğer ülkelerde zaten başlamış bir trend olarak dikkat çekiyor. Özellikle çatışmaların artması ve insansız hava araçları ile füzelerin oluşturduğu tehditler, hükümet uçuşlarının korunmasını önemli bir konu haline getiriyor. Almanya, böylece yüksek rütbeli şahsiyetlerin ve stratejik açıdan önemli tesislerin korunmasını güçlendiren uluslararası bir eğilimi takip etmiş oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 hafta önce

    Dünya hızla bir savaşa doğru gittiğinin ve hiçbir yerin güvenli olmadığının bir kanıtı. Sivil araçlara askeri ekipman takılması

    Cevapla