İstanbul merkezli Seven Gates’ten ayrılarak 2012’de Dubai’de kurulan ve seyahat sektöründe blockchain teknolojilerine yatırım yapan Further, ilk dijital para arzını Singapur’da gerçekleştirecek.
Şirket 430 bin değerinde Ethereum token’ını yolcuların seyahat bilgilerini tutan bir akıllı token olan “Akıllı Seyahat Kaydı” karşılığında arz edecek. Yani aynı havacılık sektörünün faturalandırma, yer hizmetleri, otel rezervasyonları ve araç kiralama gibi ana işlemlerinde kullanılan yolcu adı kayıtları ve rezervasyon kodları gibi… Further’in fon toplama stratejisi ikili bir yol izleyecek.
Şirket ICO sona ermeden yüzde 6’ya kadar hisse de satacak.
Dünya çapında IATA üyesi olmayan 486 havayoluyla çalışmayı amaçlıyor
Further dünya çapında IATA üyesi olmayan 486 havayoluyla çalışmayı amaçlıyor. Halihazırda Afrika genelinde üyeleri olan bölgesel bir havayolu birliği ile görüşmeler yürüten şirket kendi platformu üzerinden ilk işlemini 10 ay içinde, biletleme fonksiyonunu da 18 ay içinde gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Şirketin iş planında 100 milyon bilet işlemi gerçekleştirerek ve 500 milyon dolar kazanarak ilk beş yılda yüzde 2,5 pazar payı almak var.
Biri Güney Asya’dan diğeri Körfez bölgesinden olmak üzere iki havayolu şirketiyle anlaşma süreci devam ediyor.
Arz aşamasında 150 milyon dolar fon sağlamayı amaçlıyor.
Arz öncesi süreç şubatta başlayacak, arzın kendisi Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilecek. Şirket arz aşamasında 150 milyon dolar fon sağlamayı amaçlıyor. Bu başarıldığı takdirde 50 milyon dolarlık bir ek satışla toplanacak fon oranı 200 milyon dolara ulaşacak. Further’ın blockchain teknolojisi faturalandırma, sözleşme ve ödeme sorunlarına gerçek zamanlı çözüm sağlamakla birlikte ileride kişiye özel ayarlanabilen uçak biletiyle bilet ve rezervasyon borsası gibi yeni fonksiyonlar da lanse edecek. Bilet ve otel rezervasyonları takas edilebilme, bölünebilme, birleştirilebilme ve el değiştirebilme özelliklerine sahip akıllı token’lar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.
Şirket izahatnamesinde “Seyahat ürünlerinin özelleştirilebilir, etkileşimli ve özerk olduğu bir gelecek hayal ediyoruz” deniyor. (Dünya)