Fransızlardan Schengen vizesine darbe

Lyon Havalimanı otoritesinden az önce almış aldığımız bilgiye göre Lyon Havalimanı’ndaki Schengen ülkelerine yapılan uçuşlara ait security check bölümü bugün lokol saat ile 14.00’ten itibaren tamamen kapatılacaktır.
Tüm Schengen uçuşu yolcuları ilave önlem alınarak pasaport/kimlik kontrolüne tabi tutulmak üzere operasyonların yürütülmekte olduğu non-Schengen security check bölümüne yönlendirilecektir.
Bölgeye kasım 2015 tarihinde yaşanan olaylar sonrasında Shengen ülkelerine yapılan uçuşların yolcularının %70’i operasyonların yürütülmekte olduğu bölüme yönlendirilmiş ve Shengen uçuşlarına ait bölüm kısmen kapatılmış durumdaydı.
Bugünden itibaren %100 olarak kapatılma gerçekleştirilerek tüm Schengen ülkelerine yapılan uçuşlar için güvenlik kontrolüyle birlikte pasaport/kimlik kontrolu uygulamasına başlanılacaktır
Alınan ilave güvenlik önlemlerinden sonra, özellikle pasaport polisi yetersizliği ve tüm uçuşlar için pasaport kontrolü yapılması akabinde terminal kapasitesinin yetersiz kalması gibi nedenlerle daha uzun yolcu kuyruklarının oluşarak bekleme sürelerinin de artması beklenmektedir.
Güvenlik kontrol bölgesindeki  bekleme sürelerinin artmasıyla birlikte uzun süredir operasyonlarda oluşan gecikmelerin devam ederek artması tahmin edilmekte olunup, bu durum nedeniyle operasyonel performanların olumsuz etkilenmesi beklenilmektedir
 

Exit mobile version