featured

Fransa’da gurbetçilerin Thy biletlerinde indirim kampanyası sonuçlandı.

Fransa Türkleri Birliği Derneği’nin change.org sitesi üzerinden, “Diaspora’daki Türkler için daha ucuz bilet” başlığıyla başlattığı imza kampanyası sonuçlandı. “Türk Hava Yolları’nın yurtdışındaki gurbetçilere daha ucuz bilet satması” amacıyla başlatılan kampanyaya 3 bin 762 kişi imza atarak destek verdi.

Yayınlanan bildiride, dilekçenin amacının, Türkiye’ye gitmek için uçak biletlerinin çok pahalı olduğunu düşünen Fransız-Türk vatandaşlarını ve bütün dünyada Türk vatandaşları bir araya getirmek olduğu kaydedilmişti. Bu hareketle, “Diaspora üyeleri için Türk Hava Yolları tarifesi indirimlerinden yararlanmayı umuyoruz.” ifadeleri kullanılmıştı.

Yurtdışındaki Türk gençlerini Türkiye ile bağlarının kopmaması için bu indirimin önemli olduğu kaydedilirken, ayrıca onlarca gurbetçinin hayattını kaybettiği kara yolculuğunun da tehlikelerine dikkat çekildi.

Bildirde, yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’ye gelen turistler göre çok daha fazla harcama yaptığı hatırlatılırken, zor zamanlarda bile THY’yi destekleyen gurbetçileri unutulmaması gerektiği kaydedildi.

(TurizmAjansı)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 5 sene önce

    ,Diaspora kelimesini niye kullanıyorsunuz? Ne anlamı var? İsterseniz thy size bedava bilet versin olur mu ? Yurtdışında milyonlarca Türk var thy hepsine ucuz bilet satsın ister misiniz? Gidiş dönüş 50 euro mesela ! Komik misiniz,dalga mı geçiyorsunuz? Fransa’da 399 euroya uçak,transfer,5 yıldızlı otel herşey dahil tur satılıyor,en basit çalışanın bir haftalık geliri yani. Burada ortalama çalışan bir haftalık geliriyle tatil yapabiliyor mu? Fransa çok pahalıysa buyrun gelin ülkenize zorla mı tutuyorlar orada? Allah daha çok versin,hepinizin Türkiye’de yatırımları,gayrimenkulleri var. Euro artınca seviniyorsunuz,hava atarak paraları bozdurup keyifle harcıyorsunuz ama ! Toplayın eşyanızı,birikimlerinizi,iş tecrübelerinizi ülkenize gelin,getirin ülkenizi kalkındırın çok milliyetçiyseniz…

    Cevapla
  2. gelmeyin … orda kalın

    Cevapla