Fransa Ukraynalı pilotları Mirage 2000 savaş uçaklarında eğitim verecek

Fransa-Ukraynalı-pilotları-Mirage-2000-savaş-uçakları

Fransa Ukraynalı Mirage 2000 pilotları için eğitim vermeye mi hazırlanıyor?

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı, Ukraynalı pilotlara Fransız savaş uçağı Mirage 2000 eğitimi verilmesi konusunda görüşmelerin sürdüğünü kabul etti.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu, geçtiğimiz Senato’da düzenlenen bir oturumda, başta Fransız uçaklarının olası transferi olmak üzere Ukrayna’ya gelecekte yapılacak askeri yardımlara ilişkin bir dizi soruyu yanıtladı.

Bu tartışma sırasında Senatör Joelle Garriaud-Maylam, Fransız Hava Kuvvetleri’nin Ukraynalı pilotları Polonya’da eğitmeye hazırlandığına dair bilgi aldığını doğruladı. “Ukraynalılarla uçak ve eğitim konusunda görüşmeler yapıldığını” kabul etti.

Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri 96 Rafale ve 99 Mirage 2000 serisi 5, C ve D olmak üzere 195 savaş uçağına sahip. Ülke, eskiyen tüm uçakları daha yeni modellerle değiştirmeyi hedefliyor ve modern savaş uçaklarını desteklemek için gereken genel altyapıyı basitleştirmek için “tüm Rafale” stratejisini izliyor.

Halihazırda Fransa’nın aktif hizmetten çıkarılmış 12 adet Mirage 2000C uçağı bulunmakta ancak bu uçakların geleceği, satılıp satılmayacağı ya da Ukrayna’ya askeri yardım olarak verilip verilmeyeceği konusunda henüz bir karar alınmadığı açıklandı.

Exit mobile version