Fransa Grev ile Sarsılıyor

Fransa’da 3 Nisan Salı günü makinistlerin yanı sıra Air France personeli, temizlik işçileri ve enerji sektörü çalışanları da iş bırakacak.
Hükümetinin planladığı demiryolları reformunu protesto için dün akşam TSİ 20.00’den itibaren makinistlerin yüzde 77’sinin iş bırakacağı açıklandı.
Fransa’da 3 Nisan Salı günü ayrıca temizlik işçileri, enerji sektörü çalışanları ve Fransız havayolu şirketi Air France çalışanları da greve gidiyor. Fransa’dan ve Fransa’ya giden yolcular connection’lı uçuşlar yüzünden seyahat kargaşasıyla karşı karşıya.
Air France personeli bu hafta salı ve pazar günü ile 10 ve 11 Nisan tarihlerinde de iş bırakma eylemine gidecek. Air France personeli 30 Mart Cuma günü de iş bırakmış ve firmanın verdiği bilgilere göre, o gün yapılması planlanan her dört uçuştan biri iptal edilmişti.
Sendikalar grev dalgasıyla devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde baskıyı artırmayı hedefliyor. Görüşmelerde sendikaların yüzde altılık fiyat artışı talebine karşılık havayolu şirketi Air France yüzde birlik bir artış önermişti.

Exit mobile version