Frankfurt Hahn havalimanı işleticisi iflas başvurusunda bulundu

frankfrd-hahn-airport-iflas

Frankfurt Hahn havaalanının işletmecisi Flughafen Frankfurt-Hahn GmbH, Bad Kreuznach bölge mahkemesine iflas başvurusunda bulundu.

Geçici iflas yöneticisi yaptığı açıklamada, havalimanlarının tüm çalışanlarının iflas koruma fonları aracılığıyla maaş almaya devam edeceğini söyledi. Yöneticiler mali durumunu araştırıp geleceğe yönelik bir iş planı hazırlarken, havalimanı da planlandığı gibi yolcu ve kargo trafiğine hizmet vermeye devam edecek.

İflas başvurusu ayrıca dört bağlı şirketi de içeriyor: JFH Jet Fuel Hahn GmbH, HNA Airport Services GmbH, HHN Airport Technology GmbH ve HHN Aviation Security GmbH.

Havalimanının %82,5 hissesi Çinli HNA Group’a ait. Holding, hisseyi 2017 yılında küresel bir harcama çılgınlığı sırasında havalimanının bulunduğu eyalet olan Rheinland-Pfalz hükümetinden satın aldı. Kalan %17,5 hisse, Frankfurt’un bulunduğu komşu Hessen hükümetine ait. Hahn, kendisini Almanya’nın finans merkezine hizmet veren ikincil bir havaalanı olarak tanıtmasına rağmen, Frankfurt Uluslararası Havalimanı’ndan yaklaşık 100 kilometre batısında bulunuyor.

Çinli yatırımcı, gece iniş-kalkış yasağı olmaması ve kapasite fazlalığı nedeniyle Hahn’ı büyük bir kargo merkezine genişletmeyi planlamıştı. Hahn, ağırlıklı olarak düşük maliyetli bir taşıyıcı havaalanı olmaya devam ediyor. Ryanair ve Wizz Air, Hahn’dan sırasıyla 62 ve 17 haftalık tarifeli kalkış gerçekleştiriyor. Havaalanına hizmet veren diğer yolcu uçakları Air Serbia ve FlyOne’dır. Ryanair’in bir yan kuruluşu olan Malta Air, havaalanında bir mürettebat üssüne sahiptir.

Exit mobile version