featured

Fotograf Meraklısı Yolcu Uçağı Rötara Soktu

Uçakta fotoğrafının çekildiğini iddia eden Chris Christie Amerika New Jersey valisi yolcudan şikayetçi oldu. Chris Christie Amerika New Jersey valisi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde mültecilere ait beyanatı ile gündeme oturmuştu.

New York Belediye Başkanı Bill de Blaşio da, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve  Amerika yeni başkan aday adayı Chris Christie’ye, Aylan Kurdi’nin fotoğrafı ile yanıt vermişti. O fotoğrafı elinde sallayarak, “Vali Christie, bu fotoğrafla ilgili ne düşünür bilmek isterim. Bu fotoğraf insanlık krizi kurbanlarının, masum insanların mülteci olarak kabul edilmemesinin bedelini gösteriyor” demişti.

Fotoğraf Çekmek Rötara Sebep Oldu

Dün sabah saatlerinde; ünlü valinin bindiği United Airlines uçağında ilginç bir olay yaşandı. Uçak taxi’de iken, bir kadın yolcu şipşak resimler çekince, uçak Boston’a  kalkıştan vazgeçerek San Francisco Uluslararası Havalimanı körüğüne  geri döndü. Cumhuriyetçi başkan adayını ürküten davranış rahatsızlık yaratmıştı. Havaalanı sözcüsü   Doug Yakel “aslında yolcu, bir bayan kabin memurunun resmini çekiyordu ama şikayete neden oldu, sonunda geri dönmek için uçaktan bir çağrı yapıldı” ifadesini kullandı.
Uçak döndü, herkes çıkarıldı. Uçuş 5 saat rötara girdi. Ancak resim çeken kadın hakkında henüz hiçbir açıklama yapılmadı.
 
Benim Görüşüm:Amerikan Başkanlık tarihinin yakın geçmişinde, hangi partiden olursa olsun, başkan adayları,  halka popülist davranışları, samimi ve sevecen sohbetleri ile oy toplayarak yönetime geldiler. Hatırlarsanız Kenedey’ler, Bill Clinton ve Obama bu tarzı benimseyerek başarıya ulaştılar ve halkla kaynaştılar. Amerikan ulusu sıcaklıktan uzak, mesafeli davranışlara ilgi göstermiyor, prim vermiyor.
1999 Yılının Aralık ayında, ABD Başkanı Bill Clinton ve ailesi AGİT zirvesi nedeniyle Türkiye’yi ziyaret etmişlerdi. Hillary Rodham Clinton ve kızı Chelsea Başkan’dan 4 gün önce Türkiye’ye gelirken, Başkan doğrudan Ankara’ya inmişti. Clinton”ın AGİT zirvesinden çok Türkiye’de eşi ve kızı ile yaptığı tatil ve deprem bölgesinde burnunu kaptırdığı Erkan bebek akıllarda kaldı. Türk halkının arasında dolaşmış, sohbet etmiş, kendisini çok sevdirmişti.
17 Ağustos 1999 depreminde 6 aylıkken dönemin ABD Başkanı Bill Clinton’un burnunu sıkan ve dünyanın konuştuğu biri haline gelen 16 yaşındaki Erkan Işık şimdi bir AKUT üyesi.
Dünya siyasetinde en etkin ülke olan Amerika Birleşik Devletleri’nde, ilk seçim 2016 Kasım ayında. 58. Başkanlık seçimleri için partiler ve adaylar arasındaki yarış çoktan başladı bile. Sayın C.Cristie çok evhamlı ise yolculuğunu özel bir uçakla yapabilirdi.
34 Yıl THY’da görev yapan biri olarak şunu söyleyebilirim. Sivil Havacılıkta yolcu uçaklarında resim çekilemiyeceği konusunda, bir kural yok!
Kaldı ki Amerikalılar, Japonlar gibi  çokça gezer ve anılarını resimleyip paylaşmayı sever.
Meral Döşemeciler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir