Flydubai, üç buçuk yıl aradan sonra Üsküp’e dönmeyi planlıyor

Flydubai,-üç-buçuk-yıl-aradan-sonra-Üsküp-ucusu

Flydubai, Dubai’deki merkezinden Üsküp’e uçuşların önümüzdeki yıl yeniden başlamasını geçici olarak planladı. Hibrid taşıyıcı, üç buçuk yıl sonra 30 Ekim 2023’te iki şehir arasındaki seferleri yeniden başlatmayı planlıyor ve biletler bile satışa sunulmaya başlandı. Seferler Boeing 737-800 uçaklarıyla pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez gerçekleştirilecek.

Flydubai, geçtiğimiz iki yıl boyunca, rotadaki operasyonları yeniden başlatma sürecini birkaç kez planladı ve ardından iptal etti. Uçuşlar başlangıçta Ekim 2020’de yeniden başlatılacaktı ancak Mart 2021’e, ardından aynı yılın Kasım ayına ertelendi.

Flydubai Ekim 2012’de Üsküp’e uçuşlar başlattı ve Mart 2020’de koronavirüs pandemisinin başlangıcına kadar hizmeti sürdürdü. Son üç yıllık operasyonlarında yolcu sayısı yılda ortalama 27.000 civarındaydı. Havayolu, Emirates ile olan yakın ortaklığı sayesinde Dubai üzerinden çok sayıda varış noktasına bağlantı sağlamıştır.

Üsküp Havalimanı, Qatar Airways’in de Makedonya’nın başkentine yönelik operasyonlarını durdurmasıyla birlikte Covid-19’un başlangıcından bu yana Körfez bölgesine tarifeli uçuş gerçekleştirmiyor. Havalimanı işletmecisi TAV Makedonya’nın Genel Müdürü Metin Batak geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Covid-19 krizinden önce Makedonya’nın iki havalimanından sürdürülen neredeyse tüm uçuşlar, Üsküp Havalimanı’ndan Doha ve Dubai hariç olmak üzere yeniden başlayacaktır. TAV Makedonya, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki Makedon diasporası için sağlam transfer bağlantılarının yanı sıra Japonya, Çin, Hindistan ve Doğu’daki popüler destinasyonlara giden yolcular için bağlantılar sunan bu iki destinasyonu geri almak için çalışıyor” ifadesini kullandı.

Pandeminin başlamasından bu yana Flydubai, Ljubljana’ya operasyonlar başlattı ve Belgrad’a frekanslarını arttırırken, Zagreb uçuşlarının yanı sıra eski Yugoslavya’daki Dubrovnik ve Tivat’a da sezonluk seferler düzenledi.

Exit mobile version