Fırtınada Uçak İnebilir mi?

Kuvvetli kasırga rüzgarlarının ve fırtınanın altüst ettiği İngiltere’de pilot inebilecek mi yoksa inişi iptal edip pas mı geçecek? Korkunç bir an.

Şok eden video; uçağın Londra Havalimanı pistine, lastiklerinden dumanlar çıkarak, tekerlek koymak için sarfettiği çabayı gösteriyor.
AZ222 Sefer sayılı Alitalia uçağı tekrar yukarı çıkıyor, pilot yolcu güvenliğini düşünerek yolcuları gökyüzüne çıkarmaya çalışıyor ve şiddetli sallanma devam ediyor.
Bir iki gün önce uçak Milano Linate Havalimanı’ndan kalkmış, 161 Km. (100mph)hızla İngiltere’yi döven fırtınaya yakalanmış.
Dün de, Dublin’den gelen Ryanair uçuşunda Cardif’e(Galler’in Başkenti)inmek için ne kadar zorlandıklarını anlattı bir yolcu.
Helen Bevan yolcuların uçakta nasıl ağladıklarını ve  Manchester Havalimanı’na divert ettiklerini “türbülans  korkunçtu” diyerek anlattı.
-İniş hiç iyi değildi ama vardık işte, sonunda yere değdi uçak, çok rahatladım, alkışlayanlar çoktu, sözleriyle yaşananları dile getiriyor.
Hava durumundan etkilenen Güney İngiltere ve Galler Bölgesi kıyı kesiminde; demiryolları ve feribot seferleri de problemler yaşıyor. Yaralananlar var.
VİDEO:

70 yaşında bir adamın bacağı kırılmış ve üzerine bahçe duvarı yıkılan köpeği ölmüş, ağaçların altında kalıp yaralananlar olmuş.
Nihayet kar başlayınca, kartpostal güzelliğindeki manzaralara kavuşmuş bölgede yaşayanlar.

Exit mobile version