Fırtına ve Pist Hasarı Antalya Havalimanı’nı Felç Etti

Fırtına ve Pist Hasarı Antalya Havalimanı'nı Felç Etti

Antalya Havalimanı’nda meydana gelen yüzey bozulması, hava trafiğinde ciddi aksamalara yol açtı. Bozulan pist nedeniyle çok sayıda uçak farklı havaalanlarına yönlendirilirken, havalimanında uçak park yerleri tamamen doldu.

Antalya Havalimanı’ndaki üç pistten biri olan 36C pistinde hasar tespit edildi. Pistteki yüzey bozulmalarının, uçakların iniş takımları ve jet motorlarına zarar verme riski taşıması üzerine ekipler hızla müdahale etti ve pistte onarım çalışmaları başlatıldı.

Bu süreçte, havalimanındaki tüm hava trafiği diğer pistlere yönlendirilmek zorunda kaldı. 36C pistinde onarım çalışmaları sürerken, tamir ve bakım araçları piste alındı. Ancak, çalışmalar devam ederken Antalya’da hava koşulları hızla kötüleşti. Fırtınaya dönüşen rüzgar nedeniyle havalimanında uçuşlar tamamen durduruldu.

Yaz sezonunun yoğunluğuyla birlikte, birçok uçak havada beklemeye başladı. Bekleme süresinin uzaması üzerine yolcu uçakları çevredeki diğer havaalanlarına yönlendirildi. Antalya Havalimanı’ndaki kalkışların yapılamaması ise park alanlarında yoğunluğa neden oldu ve park pozisyonları tamamen doldu.

Fırtınanın Etkileri

Benzer bir durum, geçtiğimiz Cuma günü (7 Haziran 2024) de yaşanmıştı. Fırtına nedeniyle uygun olmayan hava şartları, uçakların farklı meydanlara yönlendirilmesine sebep olmuştu. (tolgaozbek)

Exit mobile version