Finlandiya, Southwind Airlines’a Uçuş İzni Vermeme Kararı Aldı

Finlandiya, Southwind Airlines'a Uçuş İzni Vermeme Kararı Aldı

Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Kurumu, Rusya ile olan ilişkileri nedeniyle bir Türk havayolu şirketine uçuş izni vermemekte kararlı.

Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Ajansı Traficom, Rusya ile olan bağları nedeniyle Türk havayolu şirketi Southwind Airlines’ın uçuşlarına izin verme konusunda tereddüt ediyor.

Traficom’un açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yaptığımız genel değerlendirme, Southwind Havayolları’nın önemli mülkiyetinin ve etkin kontrolünün, belirtilen Türk kişileri veya şirketlerine ait olmadığını göstermektedir. Havayolu şirketinin ve kontrolünün Rus paydaşlarla bağlantılı olduğu sonucuna vardık.”

Traficom, havayolunun önemli mülkiyetinin ve etkin kontrolünün, mevcut hava hizmetleri anlaşmasının gerektirdiği şekilde, onu atayan anlaşma tarafına veya vatandaşlarına ait olmadığını belirtti.

Daha önce, Türkiye’den uçuşlar gerçekleştiren Southwind Airlines havayolu şirketi, Finlandiya’ya uçuş gerçekleştirmek için Traficom’a başvurmuştu. Ancak Traficom, havayolu şirketine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Gerekçe olarak, Southwind Havayolları’na uçuş izni verilmesinin yürürlükteki AB yaptırım rejimi uyarınca kabul edilemez olacağı belirtilmişti.

Exit mobile version