Filipin

Filipin Havayolları 9 adet A350-1000 uçak siparişi verdi

Filipin Havayolları (PAL) dokuz adet A350-1000 uzun menzilli uçak siparişi için Airbus ile satın alma anlaşması imzaladı.

A350-1000, Filipinli havayolu şirketinin Ultra Uzun Mesafe Filosu projesinin bir parçası olarak seçildi ve Manila’dan ABD’nin Doğu Kıyısı ve Kanada dahil olmak üzere Kuzey Amerika’ya kesintisiz hizmet verecek.

PAL’in A350-1000 filosu, Business Class, Premium Economy ve Economy Class için ayrı kabinlere sahip üç sınıflı bir düzende 380 yolcuyu ağırlayabilecek.

Kaptan Stanley K. Filipin Havayolları Başkanı ve Operasyon Direktörü Ng, “Bu siparişle PAL, Asya’daki en genç ve en modern geniş gövdeli filolardan birini işletecek. A350-1000’i seçmemizin nedeni PAL’e hem Kuzey Amerika’nın Doğu Yakası’na giden en uzun rotalarımızda hem de Batı Yakası’na ve potansiyel olarak Avrupa’ya giden ana rotalarımızda kapasiteyi öngörülen talebi sağlayacak. Uçak aynı zamanda benzer büyüklükteki eski uçaklara göre çok daha az yakıt kullanacak, bu da karbon emisyonlarında önemli bir azalma anlamına geliyor.

Lucio C. PAL Holdings Inc. Başkanı ve Operasyon Direktörü Lucio C. Tan III açıklamasında;

“Filipin Havayolları olarak yolcularımıza mümkün olan en iyi seyahat deneyimini sunmaya kararlıyız. Bu son teknoloji ürünü uçaklar, kabin ekibimizin en iyi yaptıkları şeyi, yani nazik hizmet ve birinci sınıf Filipin misafirperverliğini sunabilecekleri konforlu bir yolcu kabininde, uzun mesafeli rotalarda aktarmasız uçuşların rahatlığını sunmamızı sağlayacak. A350-1000, dünyayı birbirine bağlamak ve Filipin ekonomisini ve toplumunu canlandırmak için ‘Görev Uçağımız’.” dedi.

A350 dünyanın en modern ve verimli geniş gövdeli uçağı ve kıtalararası seyahat için yeni standartlar belirlendi. Bugün üretimde olan tüm ticari yolcu uçakları arasında en uzun menzil kabiliyetine sahip olan A350, 9.700 deniz mili ya da 18.000 kilometreyi durmaksızın uçabilme kapasitesine sahip.

Mayıs 2023 sonu itibariyle A350 Ailesi dünya çapında 54 müşteriden 967 kesin sipariş aldı ve şu anda 40 operatörün filosunda bulunan 535 uçak çoğunlukla uzun mesafeli rotalarda uçmakta.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir