Filibe Havalimanı Avrupa ve Asya'ya cazip uçuşlarla geliştirilecek. Sunexpress, Corendon ve Antalya havalimanı yöneticileri ile görüşüldü

Filibe Havalimanı Avrupa ve Asya’ya cazip uçuşlarla geliştirilecek. Sunexpress, Corendon ve Antalya havalimanı yöneticileri ile görüşüldü

Bulgaristan’ın en büyük ikinci şehri Filibe’de yer alan Havalimanı yöneticileri, Plovdiv’den Avrupa ve Asya’daki bir çok tanınmış turistik destinasyona yeni hava yolları açılması konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeler Antalya’da gerçekleşti.

Türkiye’nin en büyük tatil beldelerinden birinin seçilmesinin nedeni sadece Ocak-Ekim döneminde Antalya havalimanından 35 milyon yolcu geçmiş olması.Bu sayının birkaç yıl içinde 50 milyona ulaşması bekleniyor. İşte bu nedenle, Türkiye’nin bu tatil kentindeki havalimanında üçüncü bir terminal inşa ediliyor.

Plovdiv Havalimanı yönetimi ile Sunexpress arasında yapılan görüşmeler sonucunda 29 Aralık 2023 tarihinden itibaren Antalya ve İzmir’e yeniden uçuşlar başlayacak.

Filibe’den bazı Alman şehirlerine seferlerin başlatılması da gündeme geldi. Münih ve Düsseldorf’a uçuşlar mümkün olacak.

Plovdiv ve Antalya havalimanlarının yönetimleri arasında yapılan görüşmelerde Türk temsilciler Bulgar meslektaşlarına ilginç destinasyonlarla ilgili pazarlama bilgileri vermeyi taahhüt ettiler.

Antalya’da konuşlanmış olan Türk havayolu Corendon Airlines’ın CEO’su ile de önemli bir görüşme yapıldı. Görüşmede Almanya, İtalya ve İspanya’ya yönelik Avrupa destinasyonları ele alındı.

Corendon Airlines’ın birçok Avrupa şehrinde üsleri ve uçakları bulunuyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir