“Fener OL” kampanyasına TAV’dan büyük destek

Fener OL WinWin kampanyasında toplanan rakam belli oldu! Fenerbahçe’de 4 Nisan’da startı verilen FENER OL kampanyası için bir yayın gerçekleştirilmişti. Cem Yılmaz ve Acun Ilıcalı gibi ünlü isimlerin yer aldığı kampanyada kısa sürede 750 bin SMS atıldı. 55 binin üzerinde de bireysel forma satışı oldu.

Fenerbahçe’de 4 Nisan’da başlatılan Fener ol kampanyası kapsamında “Win Win” (Kazan Kazan) gecesi gerçekleştirildi.

Canlı olarak ekranlara gelen ve Cem Yılmaz’ın konuk olduğu programda Ezgi Mola ve Merve Özbey; Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk’le birlikte telefonlara yanıt verdi.

Programda Ali Koç, Ersun Yanal ve Fenerbahçe Futbol A Takımı da yer aldı.

Taraftarların oylarıyla belirlenen ve Can Bartu, Basri Dirimlili, Fikret Arıcan, Selçuk Yula, Cihat Arman, Lefter Küçükandonyadis gibi efsane futbolcuların imzalarının yer aldığı “Efsane Çubuklu” forma da 300 TL’den satışa sunuldu.

Cem Yılmaz kampanya için özel olarak tasarlanan formayı giyerken Alex de Souza’nın imzasını öptü. Ünlü komedyen ayrıca kampanyaya katılan 1500 kişiye özel bir gösteri düzenleyeceğini açıkladı.

FENEROL KAMPANYASINDA NE KADAR TOPLANDI?

Programda 750 bin SMS (20 TL) atıldığı ve 55 binin üzerinde (300 TL) forma satışı yapıldığı açıklandı.

Açıklanan verilerin ardından 31 milyon 500 bin TL toplandığı belirtildi.

FUTBOLCULARDAN 10 BİN FORMA

Fenerbahçe’nin kaptanı Volkan Demirel, takım halinde 10 bin forma satın alacaklarını ve bu formaları Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacaklarını söyledi. Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Hamdi Akın, 1 daire ve 1000 özel forma siparişi verdi.

Ali Koç, “Fener Ol’da ilk gittiğim isimlerden biri Hamdi Akın‘dı. İstediğimiz desteği, düşünmeden kabul etti” ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DE FORMA DESTEĞİ

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, 300 özel forma siparişi verdi. Cem Yılmaz, CMYLMZ | Fikir Sanat adına 200 adet özel forma aldı. Cem Yılmaz, ayrıca kampanyaya katılan 1500 kişiye özel gösteri yapacağını da duyurdu. Abdullah Kiğılı ise 300 adet özel forma siparişi verdi.

ALİ KOÇ: “BUDUR FENERBAHÇE’NİN ZENGİNLİĞİ”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “İşler zorda. Seçilmeden önce bizler elele vererek, kitlesel bir hareketle, ancak Fenerbahçe’nin yapacağını söyleyerek başladık. Biz elimizden gelen katkıyı verdik. Türkiye tarihinde görülmemiş bir destek vereceğiz dedik, verdik. Fener Ol’u 4 Nisan’da başlattık. Tarihi bir geceydi. Kara bir gündü. 12 Mayıs’ta öyle bir gece. Çorbada herkesin tuzu olsun dedik. İş adamı, sanatçı, memur, yargıç, hakim dedik. İşte budur Fenerbahçe’nin zenginliği” ifadelerini kullandı.

CEM YILMAZ: “NUSRET’İ ARAYAYIM MI?”

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, “Bana ne zaman görev düşecek diye bekliyorum. Kendime bir vazife icat etmeyeyim ama ‘Haydi Cem Ağabey, ne yapacaksın.” der gibi bakıyor buradaki kardeşler. Bir kere çok özendim. Beş forma beni kesmez. Bir avantajım olduğunu düşünüyorum. Sevilen biri olmak çok güzel. Diğer takım taraftarlarından da katılım bekliyoruz. Dayanışma topluca yapılan bir şeydir bu ülkede. Benimle de yemek yiyin. Benimle ilgili de bir şey yapın. Buraya aç geldim. Yiyecek bir taraftar varsa hemen yiyelim. Benimle canlı yayında hemen yesinler. Nusret’i arayayım mı?” diyerek espri yaptı.

ERSUN YANAL: “BAŞARIYI DEĞİL, TAKIMI SEVİYORSUNUZ”

“Öyle bir camianın başında olmak ve bu seneyi yaşamak çok ayrı bir duygu. Oyuncularım buradan ayrılırken boynu büküktü. Ben de duygulandım. Onların duygularını aile olarak paylaştığımızda, hepinizin inanılmaz desteği ile sezonu geride bıraktık, 2 maçımız kaldı. Hiçbir maçta yalnız kalmadık. Deplasmanda tribünleri doldurduk. Büyüklüğünüzü anlatan bu destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Başarıyı değil, takımınızı seviyorsunuz. Sizi ayrıcalıklı kılan bence bu. Herkesin içi rahat olsun. Yapılan dönüşün ve katkının muhakkak faydası olacaktır.”

BİREYSEL FORMA BAĞIŞ YAPAN İSİMLERDEN BAZILARI

Hamdi Akın: 1.000 forma

Bekir Okan: 300 forma

Recep Uzelli: 100 forma

Complete Group (Murat Kapki & Samet Güzel) 100 forma

Kazım Türkerler 1.500 forma

Zafer Algöz: 200 forma

Volkan Eruçar (Fenerbahçe tribün grubu KFY kurucularından) 100 forma

Mustafa Taviloğlu: 300 forma

Abdullah Kiğılı: 300 forma

Mithat Erdem (Nusret Steakhouse ortaklarından): 500 forma

İsmini açıklamayan iş adamı: 1000 forma

Ozan Güven: 100 forma

Zeynep Demirel: 250 forma

Fenerbahçe futbol takımı: 10 bin forma

HEDİYELER

– Ali Koç ile maç izleme

– Ülker Stadyumu’nda maç

– Ülker Arena’da maç

– Futbol ve Basketbol takımları ile buluşmak

– İstediğin bir sporcunun özel gününde yanında olması

– Futbol takımı ile yemek

– Obradovic ve Ersun Yanal ile yemek

– 10 çifte masrafsız Amerika seyahati

– 20 kişi Alex de Souza ile yemek yiyecek

– 50 Alex de Souza imzalı forma

– 20 araba

– 5 ev

HAMDİ AKIN KİMDİR

Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı.

Hamdi Akın, 17 Ağustos 1954 tarihinde Hasan ve Hikmet Akın çiftinin üçüncü çocuğu olarak İstanbul’da Fatih’te doğmuştur. İki ablası vardır. Babasının işleri nedeniyle bir süre sonra altı yaşında Ankara‘ya yerleştiler. Bulgar göçmeni babası Hasan Akın Bursalı, annesi Hikmet Hanım Kayserilidir.

Ankara Yenimahalle’de Mustafa Kemal Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha üniversite üçüncü sınıfta iken su, yakıt deposu ve kalorifer kazanı üreterek iş hayatına başladı. 1977 yılında ilk işi Ankara Emek Camii’nin kalorifer kazanı imalatını yaptı. Sonrasında da 1980 yılında Ankara Rüzgarlı Sokak‘ta inşaat malzemeleri ticareti üzerine bir mağaza açtı.

1986 yılında ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren kendi şirketi Akfen‘i kurdu. 1999 yılında şirketlerini holding çatısı altında topladı.

Turgut Özal‘la tanışıp ‘Antalya‘da havaalanı yapar mısın?’ diye sormasından sonra 1986 yılında Antalya Havalimanı Terminal Binasını yaptı. Daha sonra da KayseriErkilet Havalimanı, Çarşamba Havalimanı, Isparta Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Bursa Doğalgaz’ın müteahhitliğini yaptı. Samsun-Çarşamba Havaalanı’nı ve TÜPRAŞ inşaatını iş adamı Üzeyir Garih ile birlikte yaptı.

1997 senesinde Tepe Grubuyla beraber TAV‘ı kurdu. Ve İstanbul Atatürk Havalimanı‘nın ihalesini aldı. Kısa süre içinde sektöründe büyük bir başarı öyküsüne dönüşen TAV, havalimanı yapım projelerinde hem de havalimanı işletmeciliği gibi yepyeni bir alanda küresel bir marka konumuna geldi. 2006 yılında yeniden yapılanarak “işletme” ve “yapım” faaliyetlerini, TAV Havalimanları Holding ve TAV İnşaat olarak düzenledi. TAV Havalimanları bugün Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını; yurtdışında ise Gürcistan‘ın Tiflis ve BatumTunus‘un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya‘nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan‘ın MedineLetonya‘nın Riga havalimanlarında faaliyet gösteriyor.

Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Akfen Holding olarak hissedarı ve kurucusu olduğu TAV Havalimanları Holding’in de 2005 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi.

1999 yılında Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nı (TİKAV) kurdu.

Holding’in ana faaliyet konuları arasında havalimanı, inşaat, liman yapım, yatırım ve işletmeciliği başta olmak üzere enerji ve diğer altyapı yatırımları ile gayrimenkul yatırım projelerinin geliştirilmesi, yapımı ve işletmeciliği ve su ve atık su imtiyazları yatırım ve işletmeciliği yer almaktadır.

2005 yılında, TUV Sud AG ve Doğuş Otomotiv ile birlikte Araç Muayene İstasyonları‘nın işletme hakkını 20 yıllığına kazandı. Yine 2005 yılında Singapurlu ortağı PSA ile eşit ortaklık kurdu ve Mersin Limanı’nın işletme hakkını 755 milyon dolara 36 yıllığına aldı.

2000 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlığı yaptı. Metal Sanayiciler Sendikasının Ankara Bölgesi Temsilciler Kurulu Başkanlığı, Türkiye Genç İşadamları Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilgi Toplumu & Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanlığı görevlerini yaptı.

Akfen Holding olarak “London School of Economics”de Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü’nün kurucularından olan Hamdi AKIN, 1999 yılında Türkiye’ye iyi yetişmiş insan kaynağı sağlamak amacıyla kurmuş olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nın (TİKAV) Kurucu Üyesi’dir ve Vakfın Onursal Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Hamdi Akın (Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu), Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 1987’de kurulan İDO‘ya, 2011 yılında yapılan bir ihaleyle 861 milyon dolar vererek mevcut iskeleleri 30 yıllığına kiraladı.

Hamdi Akın, 1999 evlendikten sonra Ankara Karaoğlan Köyü’ndeki villalarında yaşamaya başlamıştı. 2008’de İstanbul’a yerleşen Akın çifti, evliliklerinde sıkıntı yaşayınca bir süre ayrı oturmaya karar vermişlerdi. Avukat eşi Şafak Akın’dan boşanmak için avukat Kezban Hatemi ile anlaştı.

1980 yılında İlk eşi Ülkü Hanım’la evlendi. İlk eşi 1990 yılında vefat etti. Pelin (d.1987) adında bir kızı ve Selim (d.1983) adında bir oğlu vardır.

Hamdi Akın, 1999 yılında evlendiği avukat eşi Şafak Akın’dan iki yıl ayrı yaşadıktan sonra 2012 yılında boşandı. Bu evliliğinden Zeynep (d.2005) adında bir kızı vardır. Şafak Hanım da ilk evliliğinden Karaca adında bir oğlu vardır.

Ödülleri :

2000 – yılında Ankara Ticaret Odası tarafından Akfen Dış Ticaret A.Ş.’ne en çok ihracat yapan şirket ödülü,

2004 – yılında Dünya Gazetesi “Geleneksel Ekonominin Şeref Kürsüsü” seçimi sonucunda “yılın işadamı ödülü ve Yeni Para dergisi tarafından “Ekonomide yılın işadamı” Ödülü,

2005 – yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “yılın işadamı” ödülü,

2006 – yılında Cnbc-e düzenlediği “İDE2006” İş dünyasının en iyileri “girişimci işadamı” Ödülü,

2006 – yılında TİKAD ve True dergisinin düzenlediği “2006 Türkiye Başarı Ödülleri” seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede “Yılın İş Adamı” ödülü,

2010 – yılında EGSİAD tarafından, Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödüllerinde “Yılın İşadamı” ödülü

2010 – yılında EKOVİTRİN tarafından Yılın Starlarında “Yılın İşadamı” ödülünü almıştır.

Exit mobile version