FECİ KAZA: ASKERİ UÇAK KASABAYA DÜŞTÜ (VİDEO)

Çin medyası, hava kuvvetlerine ait uçağın ülkenin güneybatı eyaletindeki Guizhou bölgesindeki eğitim uçuşu sırasında düştüğünü bildirdi.
Çin’in devlet haber ajansı Xinhua ise, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kazanın ardından kurtarma operasyonlarının sürdürüldüğünü söyledi.
Resmi yetkililer internet üzerinden paylaşılan görüntülerin düşen askeri jete ait olduğunu doğruladı.
Hava kuvvetleri tarafından bir mektupla yapılan çevrimiçi bildiride, “Hava kuvvetlerine ait bir uçak, Guizho u’daki bir iç tatbikat sırasında düştü. Yetkililer kurtarma operasyonu için tüm gücüyle çalışıyor” ifadeleri kullanıldı.
Halkın Özgürlük Ordusuna ait Hava Kuvvetleri (PLA), daha önce yaptığı bir açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in teşvikiyle bölgede yaşanan gerginliğin artması karşısında muharebe hazırlığını iyileştirmek için gitgide artan askeri tatbikatlar sebebiyle bu tür hadiselerin kaçınılmaz olduğunu belirtmişti.
Çin sosyal paylaşım ağı Weibo’da yer alan görüntülerde uçak büyük bir gürültü çıkararak ilerideki ormanlık alana çakılıyor ve ardından siyah dumanlar çıkıyor.
İnternet üzerinden kazaya dair bir takım spekülatif bilgilere ulaşılsa da, uçağın neden düştüğü ve uçakta kaç kişi bulunduğu ile ilgili ayrıntılı bilgi edinilemiyor.
Weibo’da paylaşılan görüntülerin ve olayla ilgili haberlerin internetten silindiği bildiriliyor. Çin hükümeti kazayla ilgili olarak daha fazla açıklama yapmaktan kaçınırken gergin bir tavır sergiliyor.
Uluslararası haber ajansları resmi yetkililerin telefonları cevaplamadığı ve aramaların geri çevrildiği bilgisini geçiyor.

 
China: Chinese military plane crashes in Guizhou province

Exit mobile version