Fare Şoku: SAS Uçağı Acil İniş Yaptı

Fare Şoku: SAS Uçağı Acil İniş Yaptı

İskandinav Hava Yolları’na (SAS) ait bir uçak, 18 Eylül tarihinde Oslo-Malaga seferi sırasında yaşanan bir olay nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Uçakta, bir yolcunun yemek tepsisinden çıkan fare, büyük paniğe yol açtı.

Olayın Gelişimi

A320-200 model uçağın yemek servisi sırasında, bir yolcunun yeni açtığı yemek tepsisinden aniden fırlayan fare, kabin içinde gözden kayboldu. Uçuş ekibi, durumu ‘güvenlik riski’ olarak değerlendirerek, kapsamlı bir kabin denetimi yapılması amacıyla uçağın Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a yönlendirilmesine karar verdi.

Yolcuların Tepkisi ve SAS Açıklaması

Olayı anlatan yolculardan biri, Jarle Borrestad, Facebook üzerinden durumu paylaştı: “Yanımdaki bir kadın yemeğini açtı ve içinden bir fare fırladı” dedi. SAS sözcüsü Oystein Schmidt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Prosedürlerimiz gereği uçakta değişiklik yapıldı. Yolcular, başka bir uçakla İspanya’nın Malaga kentine aktarıldı” ifadelerini kullandı. Schmidt, benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tedarikçilerle birlikte inceleme ve prosedürler geliştirdiklerini belirtti.

Exit mobile version