Facebook CEO'sunun kızkardeşi, Alaska Air uçağında tacize uğradığını iddia etti.

Randi Zuckerberg, Amerikalı işkadını ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in kızkardeşi, bir Alaska Airlines uçuşunda, yanındaki yolcu tarafından uğradığı cinsel tacizle ilgili olarak “tiksindim ve kendimi aşağılanmış hissettim” dedi.

DotComplicated’in en çok satan yazarı, yaşadığı olaydan sonra twitter hesabından havayoluna gönderdiği, yanındaki yolcunun tekrar eden müstechen konuşmalarla cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden mektubun bir kopyasını paylaştı .
Randi Zuckenberg attığı tweet mektupta Alaska Airlines personelinin de tacize göz yumduğunu iddia etti:
“Uçuş görevlileri davranışlarını temize çıkarımışrcasına yolcunun sürekli yolcuları olduğunu söylediler ve ona içecekl vermeyi sürdürdüler. Bu onun parası bizim güvenliğimizden daha önemli demek mi?”
Zuckerberg, tweete ekli mektupta , Los Angeles’tan Meksika’nın Mazatlan kentine gidecek uçak daha havalanmadan, yanındaki birinci sınıf yolcusu “açık açık çirkin ve bariz cinsel yorumlar yapmaya” başladığını, “kendisini tatmin etmekten” söz ettiğini ve kendisine kadın iş arkadaşları hakkında fantazisi olup olmadığını sorduğunu iddia etti. Zuckerberg ayrıca yolcunun uçağa binerken yanlarından geçen kadın yolcuların vücutları hakkında yorum yaparak onları derecelendirdiğini belirtti.

“Bilerek ve isteyerek kadınları rahatsız edecek bir platform sağladığı için Alaska Havayollarına çok daha fazla öfkeliyim”

Ünlü işkadını kendisini en çok kızdıran şeyinse adamın davranışından ziyade hava yolu personelinin durumu ele alış şekli olduğu belirtti.
“Uçuş görevlilerinin yardımını istediğimde, adamın sürekli bir Alaska Airlines müşterisi olduğunu ve sık sık bu rota üzerinde uçtuğunu söylediler. Geçmişte onunla bu tür davranışları hakkında konuşmak zorunda kalmışlar ama kişisel olarak almamalıymışım, bu adamın bir süzgeci yokmuş… “dedi.
Zuckerberg, uçuş görevlilerinin birkaç kez yanlarına uğrayarak sevimli bir şekilde gülümseyip kıkırdayarak yolcuya “Bugün keyfiniz yerinde mi? “diye sorduğunu da belirtti. Eski Facebook sözcüsü, rahatsız olduğunu söylediğinde ise kabin ekibinin onu uçağın arkasındaki bir koltuğa geçirmeyi teklif ettiğini ancak kendisinin reddettiğini söyledi ve ekledi:
“Neden yer değiştirmeliyim? Tacize uğrayan ben benim!” dedi.
“Bu durumda koltuk değiştirmesi gereken neden kadın olsun? Uçaktan atılması gerekmez miydi?!”
Zuckerberg, kendisini rahatsız ettiği için yolcuya çok öfkelendiği kadar ve o sırada daha fazla olaya sebep olmak istemediği için kendisine de sinirli olduğunu söyleyerek:
“Ancak bu adama bilerek ve isteyerek kadınları rahatsız edecek bir platform sağladığı için Alaska Havayollarına çok daha fazla öfkeliyim” dedi.

Paylaştığı anda 3.000 kez retweet edildi.

Son olarak Zuckerberg, AlaskaAir’den iki yöneticinin kendisini arayarak şikayeti üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve yolcunun seyahat ayrıcalıklarını geçici olarak askıya aldığını bildirmesi üzerine bir teşekkür tweeti attı:


 
Randi Zuckerberg’in şikayet tweeti ise şöyleydi:

Exit mobile version