FAA, Zorunlu Pilot Emeklilik Yaşının Yükseltilmesine Karşı Çıktı

FAA, Zorunlu Pilot Emeklilik Yaşının Yükseltilmesine Karşı Çıktı

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), ülkedeki pilotlar için zorunlu emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı çıkıyor. FAA, Kongre’ye gönderdiği mektupta, değişikliklerin öncesinde daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti.

ABD’de ticari pilotlar için zorunlu emeklilik yaşının yükseltilmesi önerisi ilk olarak 2023 yılı Mart ayında gündeme gelmişti. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham tarafından sunulan “Tecrübeli Pilotlar Uçsun Yasası” adlı teklif, emeklilik yaşını 65’ten 67’ye çıkarmayı amaçlıyordu.

FAA’nın Standı:

FAA, yeni bir mektupta, değişikliklerin yapılması öncesinde konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. FAA Yöneticisi Mike Whitaker, “Pilot yaşının yükseltilmesi olasılığı söz konusu olduğunda, kuruma araştırma yapma ve hafifletici önlemleri belirleme fırsatı vermenin çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Pilot Sendikalarının Tepkisi:

Geçen yaz yaşanan gelişmelerin ardından FAA, Kongre’ye gönderdiği mektupta, sendikaların muhalefeti ve güvenlik endişelerini dikkate alarak emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı olduğunu açıkladı. Pilot sendikaları, önerilen değişikliklere karşı çıkmış ve güvenlik konusundaki endişelerini dile getirmişti.

Uluslararası Karşılaştırma:

Mevcut durumda, zorunlu emeklilik yaşı olan 65 yaş, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün rehberliğiyle uyumludur. Ancak, 60 yaşın üzerindeki pilotlara bazı sınırlamalar getirilmiştir. ICAO politikasına göre, tek pilotlu operasyonlar için 60, çok pilotlu uçuşlar için ise 65 yaş sınırı belirlenmiştir.

Sonuç:

FAA’ın tutumu ve Kongre’deki muhalefet, zorunlu pilot emeklilik yaşının değiştirilmesi konusunda daha fazla değerlendirme ve araştırma yapılmasını gerektirebilir. Konuyla ilgili gelişmeler ve FAA’nın talepleri, ABD sivil havacılık politikalarının şekillenmesinde etkili olabilir.

Exit mobile version