FAA, Uçak Siber Güvenliğini Artırmak İçin Yeni Düzenlemeler Önerdi

FAA, Uçak Siber Güvenliğini Artırmak İçin Yeni Düzenlemeler Önerdi

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), uçakların, motorların ve pervanelerin siber güvenliğini artırmak amacıyla Federal Yönetmelikler Kanunu’nun 14. Maddesi’nde kritik değişiklikler yapılmasını önerdi. Federal Sicil’de yayımlanan bu öneri, ulaşım kategorisindeki uçakların kasıtlı yetkisiz elektronik müdahalelere karşı korunmasını hedefliyor.

FAA’nın yeni düzenlemelerine göre, tasarım onayı başvurusunda bulunan tüm üreticiler, sistemlerindeki olası güvenlik açıklarını tespit edip değerlendirecek ve bu riskleri en aza indirgemek için önlemler geliştirecek. Ayrıca, uçaklar hizmete girdikten sonra da sürekli uçuşa elverişlilik talimatlarına uygun şekilde siber güvenlik tedbirlerinin güncel tutulması sağlanacak. Böylece uçakların uzun vadede güvenli operasyonlarına katkı sağlanacak.

FAA’nın bu hamlesi, uçaklar ve bileşenlerinin operasyonları sırasında yaşanabilecek potansiyel siber tehditleri azaltmayı amaçlıyor. İlgili düzenlemeler 14 CFR’nin 25, 33 ve 35. Bölümlerini kapsayacak.

FAA, bu öneriyle ilgili kamuoyunun geri bildirimini de talep ediyor. İlgilenen taraflar, öneriye dair görüşlerini 21 Ekim 2024’e kadar paylaşabilecekler.

Exit mobile version