FAA, Sikorsky S-76 Helikopterlerine Air IP Onayı Verdi!

FAA, Sikorsky S-76 Helikopterlerine Air IP Onayı Verdi!

Outerlink, bu hafta yaptığı açıklamada, Sikorsky S-76 helikopterlerindeki Air IP yerleşik Wi-Fi sistemi için Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) ek tip sertifikası (STC) aldığını duyurdu. Bu önemli onay, Leonardo AW139 helikopterleri için daha önce alınan sertifikaları takip ederek, sistemin rotorlu hava aracı pazarındaki erişimini genişletiyor.

Air IP Sistemi Nedir?

Air IP, çok hücreli bir veri yönlendiricisi ile donatılmış bir yerleşik Wi-Fi sistemidir. Bu sistem, 140 mil/saat hızını aşan yüksek hızlı uçuşlarda ve birkaç bin fit yükseklikte bile, aynı anda 10 cihaza kadar güvenilir bant genişliği sağlamaktadır. Patentli bağlama teknolojisi, zorlu ortamlarda bile ağlar ve hücre kuleleri arasında dinamik geçiş yaparak kesintisiz bağlantı sunar.

Sistem Özellikleri ve Avantajları

Air IP sistemi, kurumsal operatörler ve Bell 407 sahipleri de dahil olmak üzere kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmıştır. Sistem, HD video indirme bağlantısı ve genişletilmiş bant genişliği ile yükleme ve dönüş bağlantıları sunmaktadır. Ayrıca, isteğe bağlı özellikler arasında Iridium uydu takibi ve gelişmiş haritalama ve iletişim için AXIS Komuta ve Kontrol platformuyla entegrasyon bulunmaktadır. Kalkış ve iniş sırasında, konum verileriyle birlikte gerçek zamanlı bildirimler e-posta, SMS veya WhatsApp aracılığıyla gönderilebilir.

Kurulum Süreci

AW139 ve S76 kurulumlarından sorumlu olan Sterling Helicopters, operatörlerin bu yeni teknolojiyi benimsemesini kolaylaştırmak için özel bir kurulum kiti geliştirmiştir. Bu sayede, kullanıcılar sistemin avantajlarından hızlıca faydalanabilirler.

NBAA-BACE Fuarında Tanıtım

Outerlink, bu hafta düzenlenen NBAA-BACE (National Business Aviation Association – Business Aviation Convention & Exhibition) fuarında Air IP sistemini sergiliyor. Bu etkinlik, sektördeki son gelişmeleri ve yenilikleri tanıtmak için mükemmel bir fırsat sunmaktadır.

Exit mobile version