Evcil hayvanlarla seyahat. Hayvan Dostu Havalimanı JFK

İnsan dostu küçük hayvanlar stresimizi alsada seyahatler ile onlara stres verebiliyoruz . Güvenli ve stressiz bir yolculuk için sizlere birkaç önerimiz var. Ama öncelikle sizlere yılın hayvan dostu havalimanından bahsetmek istiyoruz.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ f4 2
Yılın hayvan dostu havalimanı seçilen JFK, hayvanların rahatlığını da düşünerek 4000 m2 lik açık hava terasına sahip. Ayrıca 24 saat hizmet veren veteriner hekim ve veteriner kliniği de mevcut . Klinikte , evcil hayvanlar başta olmak üzere , egzotik hayvanlar ve diğer büyük ebattaki hayvanlar için de hizmet veriliyor . Ayrıca hayvanlarını yanında taşımayacak yolcular içinde bir hayvan pansiyonu mevcut.
Evcil hayvanlarınızla olan seyahatlerde yalnızca havada geçireceğiniz süre değil havalimanında geçireceğiniz süre çok önemlidir. Olası bir tehir evcil hayvanınız için bir kabusa dönüşebilir. Hayvan dostu JFK, Atlanta (Hartsfield-Jackson) gibi havalimanlarında minik dostlar için özel ikramlarda mevcut .
Gelelim ülkemizde seyahat edecek hayvan dostu yolcular için tavsiyelerimize .
Ne yazık ki ülkemizde hiç bir havalimanında hayvanlar için özel bir bölüm veya servis noktası bulunmuyor . Sadece iki adet havalimanında hayvan maması mevcut. Bu yüzden muhakkak yanınızda kuru mama
bulundurun. Yaş mamalar çoğunlukla güvenlik kontrollerinden geçemiyor .
Her şartı gözeterek yanınızda tasma bulundurun. Olası bir rötar da hayvanınızın ihtiyaçları için kafesinden çıkarmanız gerekebilir.
Evcil hayvanınız ile yurt içi seyahat ederken muhakkak sağlık karnesini , uluslararası seyahatlerde ise geçerli olacak unsurun çip olduğunu unutmayın.
Eğer hayvanınızın çok fazla miyavlacağını veya havlayacağını düşünüyorsanız veteriner hekiminizden özel bir jel alarak sakinleşmesini sağlayabilirsiniz . Unutmamanız gereken nokta bu jellerin kiloları ile orantılı verildiği.
Yine unutulmaması gereken başla bir husus ise yavru hayvanların en az 8 haftalık olmaları gerekiyor . Kargo da seyahat edecek hayvanların işi biraz daha zor . Çünkü sıcaklık kontrolü yapılmıyor . Bu yüzden kargoya verilecek hayvanların vucüt sıcaklarını koruyabilmeleri için özel önlem alınması gerekiyor .
Her ne kadar yanınızda götürmek isteseniz de hayvanlar için seyahat tam bir çile . Evcil hayvanların hepsi evlerine düşkündür . Uçuştan 4 saat önce yemeği ve suyu verilmeli ve ihtiyaçlarının giderilmesi hayvanınız için iyi olacaktır .
Kafesinin çok sağlam olmasına özen gösterilmeli. Ve tabi ki tüm bunlardan önce seyahatinizi planlarken uçuşa evcil hayvan kabul edilip edilmediğini taşıyıcı firmaya sormanız gerekiyor .
Tüm minik dostlara emniyetli uçuşlar dilerim.
Mutlu yıllar.
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Uzay ve Uçak Mühendisi
Exit mobile version